Officiële Unity Authorized trainingen met Cybernetic Walrus en mediarte

Officiële Unity Authorized trainingen met Cybernetic Walrus en

Ontdek alle Unity3D opleidingen

Cybernetic Walrus startte samen met mediarte als eerste in België officieel erkende Unity workshops. In “Introduction to 3D Interactive Development” kan je leren werken met de Unity game Engine om zo interactieve 3D applicaties te maken.

Waar staat gaming in België op dit moment? Is er toekomst voor een game developer in België?

Mike Coeck: Gaming, op gebied van ontwikkeling staat nog in de kinderschoenen in België. Een 100 biljoen dollar business waarin wij maar 0.01% aandeel hebben. Gelukkig heeft de overheid dit gezien en worden er initiatieven gelanceerd om het de volgende jaren beter te doen. (verhoging budget gamefonds, tax shelter, enz) Je kan dus stellen dat er zeker een toekomst is voor de Belgische game developers.

Je ziet dat Belgische gamestudio's zich vaak ook richten naar een B2B aanbod. Hoe kan gaming andere sectoren ondersteunen?

Mike Coeck: Weinig mensen beseffen wat het kost om een game te maken. Budgetten lopen snel op tot 500.000 euro, en dan spreek ik over een klein spel. Voor de grote triple A games gebruikt men budgetten die de 100 miljoen euro overschrijden. Waarom kost dit zoveel? Wel, als je honderden mensen een paar jaar in loondienst hebt, dan heb je een gigantisch budget nodig. Dat is dus de reden dat Belgische game studio’s zich tot de B2B markt richten en hun deel van de opbrengst terug investeren in hun games. Een andere reden is dat game engines steeds de laatste technologie trends volgen. Zo wordt het makkelijk interactieve 3D en virtual/augmented reality apps te bouwen.

Wat is Unity en wat zijn de toepassingen?

Mike Coeck: Unity is een game engine die het toelaat apps te bouwen voor interactieve 3D en virtual/augmented reality en dus meer dan een enkel game engine. Naast VR en AR is het ook in de automobielsector aan een opmars bezig. Unity gebruik neemt toe in het Enterprise segment, daarom startten we vorig jaar Cybernetic Walrus Enterprise Services op. Veel bedrijven willen echter zelf met Unity aan de slag en zijn op zoek naar een partner om hun mensen op te leiden. Als je vandaag mobile, 3D content, VR of AR apps bouwt, dan kan je niet rond Unity. Unity is tevens een zeer uitgebreid pakket, met enorm veel mogelijkheden. Het kan een uitdaging zijn om er mee te starten. Onze trainingen zijn er om mensen wegwijs te maken.

Wat is het voordeel van Unity Certified te zijn?

Mike Coeck: Het voordeel van het "authorized training partner" zijn, is dat je officiële Unity opleidingen kan aanbieden en ook het officiële cursusmateriaal kan meegeven. Bovendien krijg je les van een Certified Instructor. Het grote voordeel van een Unity opleiding bij Cybernetic Walrus, is dat de studio dagelijks met Unity bezig is, zowel voor zijn eigen games als voor zijn klanten.

Ontdek alle Unity3D opleidingen

image

Ook interessant voor jou