De reactive Flutter application 'Lettr'

lettr

Direct vanaf je smartphone in no-time een krant ontwerpen vol foto's en leuke herinneringen? Waarbij je familie en vrienden ook kunnen meewerken? Dat kan! Maak kennis met Lettr, een staaltje maatwerk van de bovenste plank. Duo ontwikkelde deze toffe app voor het innovatieve communicatiebureau Genscom, dat een aanstekelijke passie en ambitie voor kranten heeft.

De uitdaging

Alomvattend communicatiebureau Genscom zocht een vernuftige partner die een maatwerk applicatie kon ontwikkelen waarmee op een eenvoudige manier kranten gemaakt kunnen worden.

De oplossing

En deze vernuftige partner vonden zij in Duo! De Lettr app is beschikbaar op zowel iOS als Android. Voor de ontwikkeling hebben we gekozen voor Flutter, een moderne cross-platform technologie.

De resultaten

Een unieke en vooral leuke custom app! Bij de ontwikkeling ervan droegen we gebruiks-vriendelijkheid hoog in het vaandel, en met enkele vrolijke designs en animaties is de app ook nog eens piekfijn afgewerkt.

Genscom, waar personalisatie voorop staat

Genscom is een atypisch communicatiebureau dat een echt partnership aangaat met haar klanten. Ze nemen het schrijven en maken van kranten of magazines niet uit handen, maar ze kiezen ervoor om de juiste tools en kennis aan te bieden om zo tot een top publicatie te komen.

Ze denken bij elke stap van het project met je mee: kiezen we voor een maandelijkse publicatie of eerder per kwartaal? Gepersonaliseerd of liever een neutrale aanpak? Ze begeleiden je bij iedere beslissing die in dit proces komt kijken.

Ga naar de website van Genscom

Waarom een Lettr app voor Genscom?

In 10 minuten een krant maken, samen met vrienden en familie met de smartphone. Dat was de uitdaging! Foto's bewaren we in de cloud en we typen steeds sneller berichten op onze smartphone. Alles is dus voorhanden om een krant samen te stellen.

Met de Lettr app willen we jongeren en jongvolwassenen bereiken die snel en eenvoudig een unieke krant willen maken. Als verrassing voor vrienden, een originele uitnodiging voor een feest of een hallo aan oma in het woonzorgcentrum.

Genscom, het atypische communicatiebureau dat mensen zelf stimuleert om een krant schrijven én vorm te geven, biedt met deze app een mooie aanvulling op Happiedays, een DIY-editor om zelf een krant te maken.

Duo bouwde met Happiedays een eerste gebruiksvriendelijk platform. Daarom was het voor ons een no-brainer om hen de Lettr app te laten ontwikkelen. Het resultaat? Een app waarmee je in 10 minuten een krant kan maken mét een mooi design.

Stefaan Vanysacker, CEO bij Genscom

Lettr app

Uit ervaring kan Genscom meegeven dat kranten en magazines geweldige instrumenten zijn om informatie over te brengen aan een ander. Hoe fijn is het om tijdens de jeugdvakantie van je jonge spruiten, een krant te ontvangen waar al hun fijne activiteiten met coole kiekjes in te vinden zijn?

Dankzij Lettr is deze manier van communiceren voor iedereen vlot toegankelijk. Het maken van kranten in de app is een fluitje van een cent! Je kunt alleen aan de slag, maar ook samen met familie of vrienden een co-creatie starten. Hierbij kan elke redacteur een deeltje in de krant bewerken. Dankzij de leuke profielfoto's is telkens in één oogopslag duidelijk wie aan welke paragraaf gewerkt heeft. Je nodigt bovendien zo veel redacteurs uit als je wil, en betaalt gewoon per afgedrukte krant.

Je hoeft trouwens ook geen kennis van grafische vormgeving te hebben (daar hebben wij namelijk al voor gezorgd). Kies eenvoudigweg uit één van de beschikbare templates, voeg eigen tekst en afbeeldingen toe en klaar is kees! Daarna is het tijd om de krant af te laten drukken op écht krantenpapier. Je voegt je krant toe aan het winkelwagentje, en binnen enkele klikken is 'ie besteld!

flutter

Digitaal samenzijn

Inmiddels werd de Lettr app warm onthaald door jong en oud. In tijden van Corona werden er veelvuldig kranten gemaakt om grootouders in woonzorgcentra op de hoogte te houden van alle gebeurtenissen. Speciaal voor hen werden er templates opgezet voor verschillende woonzorgcentra, zodat kranten verdelen eenvoudig werd. Families werden digitaal herenigd dankzij deze applicatie. Nu we terug op reis mogen, is het dé manier om op creatieve wijze reizen met vrienden en familie vast te leggen!

Reactive Flutter application

Voor de ontwikkeling van de appl kozen we unaniem voor Flutter: een technologie die vanuit één codebase zowel een iOS als Android app oplevert.

Omdat je vanuit de Lettr app met verschillende redacteurs aan dezelfde krant kunt werken, was het belangrijk de applicatie reactive te bouwen: zodra een tweede redacteur zich komt vervoegen, krijgt de huidige redacteur een melding van zijn of haar gezelschap. Een zone wordt afgesloten zodra iemand er aanpassingen doet: zo kan er geen eerder werk overschreven worden.

Meer info over Duo


Ook interessant voor jou