De wilde plannen van Ives Agemans: ‘Hubris’ wordt een Belgische, Engelstalige VR-animatiefilm

Ive
@Cinevox

De animatiefilm ‘Pluisje’, die momenteel in de Belgische zalen te bekijken is, is een Ijslands-Belgische coproductie, maar als we Ives Agemans, de producer van Cyborn, de Belgische co-producent, horen, durven we bijna te stellen dat het meer een Belgisch-Ijslandse coproductie is.

Zonder Cyborn zou er gewoon geen beeld geweest zijn. En de film is ook voor 50 % gefinancierd in België. Cyborn is momenteel in voorbereiding van ‘Hubris’, een eigen Engelstalige sciencefiction-film, waarvoor Alex Agnew één van de stemmen voor zijn rekening zal nemen. In ‘Pluisje’ leent hij zijn stem uit aan de slechtvalk Shadow die het op het leven van Pluisje gemunt heeft.

Scenario, storyboard en ontwerptekeningen in 2D van ‘Pluisje’ gebeurden in Ijsland. En vervolgens is zowat de hele 3D-productie bij Cyborn in Antwerpen uitgevoerd: de charactermodeling, de omgevingen, al wat je eigenlijk in de film ziet. Of zoals Agemans mooi uitlegt in ons korte, luidruchtige interview dat we op de première hadden: de bewegingen, het animeerbaar maken, de pluimen, de haren (niet onbelangrijk in een film over vogels en andere diertjes) …. En hij besluit: ‘Dus eigenlijk, die hele film, van begin tot einde, hebben we hier gemaakt.’  ‘Pluisje’ is een film voor de kleintjes, tussen 3 en 8, zouden we durven te stellen, al zullen ook tienjarigen er nog best van kunnen genieten. Maar echt een lieve, tedere mooie film waar je je kind een cadeau mee doet.

Cyborn
@ Cyborn

Er is nog een verschil met veel duurdere producties als bijvoorbeeld die van Pixar. Maar een ongeoefend oog zal dat verschil niet snel opmerken. Geen wonder dat Ives Agemans en zijn 60-koppig team intussen het zelfvertrouwen hebben om een eigen internationale productie op poten te zetten. In ‘Hubris’ zullen Agemans en zijn medewerkers al hun kennis verwerken die ze intussen bij al hun nevenactiviteiten hebben toegepast. De film moet een 360 ° VR kijkervaring worden.

Cyborn
@Cyborn

Bekijk de volledige interviews op CInevox.be


Ook interessant voor jou