Nieuwe knelpuntpremie moet meer mensen naar de arbeidsmarkt trekken

serv

De SERV is blij dat de Vlaamse Regering de nieuwe Vlaamse knelpuntpremie nu definitief heeft goedgekeurd. Deze knelpuntpremie is één van de maatregelen uit het Werkgelegenheidsakkoord ‘Iedereen nodig, iedereen mee’[PDF]  dat de Vlaamse Regering en sociale partners vorig jaar in juli afsloten. Zo willen ze samen de krapte op de arbeidsmarkt aanpakken en een inclusieve arbeidsmarkt realiseren.

De nieuwe knelpuntpremie is bedoeld voor werkzoekenden zonder vervangingsuitkering die zich engageren voor een knelpuntopleiding van minimum drie maanden. De premie bedraagt 3250 euro, opgedeeld in een schijf van 750 euro bij de start van de knelpuntopleiding, 1000 euro na succesvolle afronding en 1500 euro als er tewerkstelling volgt.

Met de knelpuntpremie willen de Vlaamse sociale partners en de Vlaamse Regering groepen aantrekken die vandaag ondervertegenwoordigd zijn op de arbeidsmarkt. Als de resultaten van het proefproject positief zijn, vragen de sociale partners om te onderzoeken of de doelgroep voor de knelpuntpremie misschien nog verder kan uitgebreid worden. Dat was de oorspronkelijke vraag van de Vlaamse sociale partners.

Op de website van de SERV bekijken


Ook interessant voor jou