Wim De Witte wordt programmadirecteur van Film Fest Gent

Wim De Witte wordt programmadirecteur van Film Fest Gent

Film Fest Gent tekende in 2018 voor de 45e editie van het festival. Het presenteerde een programma met een mooie selectie kwaliteitsvolle films waaronder de openingsfilm 'Girl' en de winnaar van de internationale jury 'Cold War' die nu in de zalen lopen, maar met ook heel wat ‘kleinere’ films ('First Reformed', 'Hotel by the River', 'Long Day’s Journey Into Night') die alleen op het festival te zien waren en te herontdekken klassiekers (met een Tribute aan de Hongaarse regisseur Miklos Jancso). Ook het muziekluik, dat naast het World Soundtrack Awards Gala voor het eerst ook Videodroom voorstelde in samenwerking met Vooruit en een International Seminar voor jonge componisten, werd heel goed onthaald. Het programma kreeg zowel nationaal als internationaal heel veel belangstelling van pers en publiek. Het festival telde het afgelopen jaar 106.013 bezoekers.

Intussen werkt het team in een iets gewijzigde samenstelling aan de voorbereiding van de 46e editie. Wim De Witte, sterkhouder van het festival sinds jaren, wordt vanaf 2019 programmadirecteur. Hij werkt voor het festival sinds hij afstudeerde en was er verantwoordelijk voor verschillende departementen. Sinds 2000 maakt hij deel uit van het programmateam.

Claire Tillekaerts, voorzitter van de raad van bestuur is blij dat Wim de opdracht aanvaard heeft. "De keuze voor Wim garandeert, gezien de belangrijke bijdrage die hij de voorbije jaren had in het tot stand komen van het programma, dat we de ambitie voor het festival verder kunnen uitbouwen op waar het festival vandaag voor staat." Ze dankt ook Patrick voor zijn bijdrage aan de voorbije jaren.

Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van het festival sinds 2011, werd 65 en legt op eigen verzoek deze functie neer. Hij blijft betrokken bij de samenstelling van voornamelijk het muziekprogramma en zal als filmconsulent ook verder invulling geven aan het Classics programma en de Talkies. 

Lees het volledige artikel


Ook interessant voor jou