Zodiak Belgium stelt nieuwe Managing Director aan

Zodiak Belgium stelt nieuwe Managing Director aan

Zodiak Belgium, een bedrijf van de Banijay Group, kondigt de benoeming aan van Isabelle Dams als nieuwe Managing Director. Komende van SBS België sluit ze deze herfst aan en zal ze de verantwoordelijkheid opnemen voor alle activiteiten van het bedrijf, met toezicht op alle lopende producties en nauw samenwerkend met de andere MD’s van de Banijay groep wereldwijd om IP te delen en te verkopen.

Bij SBS Belgium leidde Dams zowel Vijf, als Netmanager, als het interne productiehuis, en dit overheen de verschillende netten, Vier en Vijf. Daarmee stond ze mee aan de wieg van enkele programma’s als Perfect, Nieuwe Buren, Temptation Island, Zo Man Zo Vrouw en Gert Late Night. Ze sloot aan bij SBS Belgium in 2010 als Content Manager, maar was voordien showrunner, reporter en redactieleider bij De Televisiefabriek, nadien overgenomen door Eyeworks Entertainment.

In haar nieuwe rol bij Zodiak Belgium, zal Dams rapporteren aan Peter Langenberg, COO van de Banijay Group en zal ze het bedrijf naar nieuwe hoogten helpen door de ontwikkeling en productie van originele content, met lokale en wereldwijde ambities.

Peter Langenberg, COO, Banijay Group merkt op: “Omdat Isabelle een verleden heeft in productie en zenderprogrammatie, beschikt ze over de perfecte skills om de groei van Zodiak Belgium een boost te geven. Ze is vertrouwd met de content van het bedrijf en met het team, wij hebben er vertrouwen in dat dit een naadloze transitie zal zijn die voor een frisse en ambitieuze wind zal zorgen voor de toekomst.”

Isabelle Dams voegt hieraan toe: “Als een gevestigde waarde in de markt biedt Zodiak Belgium voor mij een prachtige kans en uitdaging. Iedere dag, recht uit het hart entertainende, fascinerende, lichtvoetige en spannende content mogelijk maken, dat voelde meteen als thuis komen. In een snel  veranderend audiovisueel landschap kijk ik ernaar uit met het team samen te werken om must-see- content voor een breed publiek te maken.”  

Zodiak Belgium produceert onder meer de dagelijkse soap Familie voor VTM en vastgoedreeksen Huizenjagers en Blind Gekocht voor SBS 4. Het bedrijf produceert ook de Vlaamse versie van Survivor (Expeditie Robinson), een wereldwijde hit, de show De Ambassade (The Embassy) over diplomatie en haar geheimen, en het reality programma Leeuwenkuil (Dragon’s Den) voor SBS 4, het reeds lang lopende Rijker dan je denkt? (Antiques Roadshow), de muziek show Liefde Voor Muziek (The Best Singers), de scripted reality reeks De Buurtpolitie voor VTM, en de quiz show Les Associés voor RTBF.


Ook interessant voor jou