Verdrievoudiging middelen Gamefonds

lugus studios
@LuGus studios

Gatz verdrievoudigt Gamefonds

De Vlaamse Regering heeft op voorstel van Mediaminister Sven Gatz de beheersovereenkomst 2018-2021 met het VAF voor het Gamefonds goedgekeurd. Het budget van dit fonds wordt vanaf 2018 met 1 miljoen euro opgetrokken, in totaal 1.730.000 euro. Meer steun, voor de creatie van games en het sterker maken van de sector.

Verhoging productiesteun

Sven Gatz: “Met deze enorme investering voer ik mijn voornemen uit om onze gaming sector, een snelle groeier, alle kansen te geven om mee te surfen op de nieuwste internationale ontwikkelingen. Twintig jaar geleden was gamen een bezigheid voor nerds. Ergens achter een pc of spelconsole amuseerden ze zich uren in de beslotenheid van hun slaapkamer. Vandaag speelt één op twee Vlamingen elke maand minstens één game op de smartphone, tablet, pc, een spelconsole of een ander apparaat. Het werd tijd om, met de nodige middelen, een toekomstgericht, performant en geïntegreerd gamebeleid te ontwikkelen. Dat zetten we met deze nieuwe beheersovereenkomst in de steigers.”

In het budget van het Gamefonds komt ook een injectie van 180.000 euro van Onderwijs. Daardoor neemt het totale bedrag van de beschikbare middelen toe tot 1,73 miljoen euro. Daarvan gaat 1,385 miljoen uitsluitend naar steun voor creatie en promotie. 

Leerkrachten hebben altijd al spelmateriaal gebruikt in hun lessen. De spelvorm is een krachtig medium om complexe verbanden te leren zien. Games bieden het  bijkomend voordeel dat je situaties kunt nabootsen (simuleren) en experimenteren. De immense populariteit van computergames bij kinderen en jongeren vormt een extra reden om ze de klas binnen te brengen.   

Meer weten over het Gamefonds en de beheersovereenkomst 2018-2021 met het VAF?


Ook interessant voor jou