‘Hoe zal ik het zeggen?’ sleept Emmy Award in de wacht: “Dit is de belangrijkste tv-award ter wereld”

‘Hoe zal ik het zeggen?’ sleept Emmy Award in de wacht
EPA

Het VTM-programma Hoe zal ik het zeggen? heeft vannacht op de 46ste International Emmy Awards in New York de Emmy gewonnen in de categorie ‘Non-scripted Entertainment’. Het is al de derde keer dat het productiehuis Shelter van Tim Van Aelst in de prijzen valt. In 2011 won Van Aelst al een Emmy voor Benidorm Bastards, in 2014 voor Wat als.

Vannacht haalde Hoe zal ik het zeggen? het van Masterchef Australië, The Mask Singer (Thailand) en Top Chef Mexico. Eerder won het nieuwste succes van wonderboy Van Aelst ook al een Gold Award op het World Media Festival in Hamburg en werd het op de internationale tv-beurs MipTV in Cannes uitgeroepen tot ‘beste nieuwe comedyformat’.

Hoe zal ik het zeggen? kreeg de Emmy uitgerekend op de avond dat VTM de eerste aflevering van het tweede seizoen uitzond. Geen toeval, dat was uiteraard netjes door de zender ingepland. De eerste reeks van het candid camera-programma, waarin presentator Jens Dendoncker mensen helpt om een belangrijke boodschap over te brengen aan iemand die hen dierbaar is, was vorig jaar een groot succes. Voor het format zijn intussen al acht internationale productiedeals afgesloten, onder andere in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. In Duitsland is deze zomer een eerste seizoen opgenomen.

Lees het volledige artikel op


Ook interessant voor jou