Lynn Van Royen internationaal bekroond voor rol in "Beau séjour"

Lynn Van Royen

De Eén-reeks Beau Séjour van productiehuis De Mensen is in de prijzen gevallen op het Monte-Carlo Television Festival.

Lynn Van Royen, die de hoofdrol vertolkt, werd bekroond als Beste Actrice in een dramareeks. Lynn mocht de award in Monte-Carlo in ontvangst nemen, in aanwezigheid van Prins Albert II van Monaco.

Het Monte-Carlo Television Festival, een event gewijd aan internationale televisiereeksen, is dit jaar reeds toe aan zijn 58ste editie. Tijdens het festival, waarvan Prins Albert II van Monaco voorzitter is, worden jaarlijks de Golden Nymph Awards uitgereikt. Deze prijzen bekronen de beste acteurs en internationale series van het moment.

Lynn Van Royen, die voor de reeks in de huid van de vermoorde Kato Hoeven kroop, werd bekroond als Beste Actrice voor haar vertolking. Zij nam het in haar categorie op tegen onder andere Christine Baranski (The Big Bang Theory, The Good Wife) en Joanne Froggatt (Downton Abbey, Liar).

Het was voor mij enorm plezant om in de huid van Kato te kruipen en ik ben dan ook blij dat een personage dat ik zelf graag zie, zoveel liefde krijgt, zelfs over de Belgische grenzen heen

Lynn Van Royen - Actrice

In het glamoureuze Monaco mochten Nathalie Basteyns, Kaat Beels, Sanne Nuyens en Lynn Van Royen de eer van de reeks verdedigen, tevens in de categorie Beste Dramareeks.

Regisseurs Nathalie Basteyns en Kaat Beels: “Wat een eer dat Beau Séjour hier in Monte-Carlo genomineerd is en wij zijn zo fier op Lynns overwinning! Voor ons is het erg belangrijk om als vrouwelijke regisseurs verhalen te blijven vertellen met sterke vrouwelijke hoofdrollen, zoals Kato. Wanneer dat geapprecieerd wordt door een wereldwijd publiek, kunnen we daar alleen maar dankbaar voor zijn.”

Lees het volledige artikel op demensen.be


Ook interessant voor jou