Extra steun voor kwaliteitsvolle journalistiek

world
@difference day

Gatz maakt op Difference Day extra steun voor journalistiek bekend

Tijdens de begrotingscontrole heeft Minister van Media Sven Gatz extra middelen bekomen om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek. Op Difference Day, World Press Freedom Day laat hij weten 300.000 euro extra middelen vrij te maken om onze journalistiek beter te ondersteunen, zoals ook de Europese Commissie aanbeveelt.

Difference Day is een uniek en waardevol initiatief. Het stelt de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting centraal voor journalisten, maar ook voorafgeleide beroepscategorieën als cartoonisten, reportagemakers, eenvoudige bloggers of academici.

Sven Gatz - Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel

Neutrale informatie en betrouwbare berichtgeving zijn in dagen waarin we om de oren geslagen worden met fake newsvan goudwaarde. Dat ziet ook de Europese Commissie in. In haar mededeling

"Bestrijding van online-desinformatie" stelt ze het verbeteren van mediawijsheid en steun voor kwalitatieve journalistiek voorop als belangrijke beleidsaanbevelingen

Het Vlaamse mediabeleid zet net daar op in. Onlangs maakte minister Gatz extra middelen vrij voor de ondersteuning van onderzoeksjournalistiek via het Fonds Pascal Decroos. Vorige week nog kende hij opnieuw 1 miljoen euro toe voor journalistieke opleidingen, via een samenwerkingsovereenkomst met de Mediacademie. Bovendien maakte de minister 50.000 euro extra vrij voor het journalistenloket.

Lees het volledige artikel op svengatz.prezly.com


Ook interessant voor jou