Screenwriters' day

screenwriters' day @BRIFF

Dit jaar bundelen mediarte en Amplo hun krachten met BRIFF, Scenaristengilde, deAuteurs, SACD en ASA en organiseren een dag die integraal in het teken staat van de scenarioschrijver. Ongeacht of je beginner bent of actieve professional, je bent van harte welkom op 6 september om ervaringen uit te wisselen rond verschillende thema's van het beroep.

Op het programma

 • 11u - 13u: een sessie bestemd voor beginnende scenaristen, om te leren hoe je je carrière als scenarioschrijver zo vlot mogelijk kan uitbouwen. Hoe overtuig je een producent, hoe word je een professional, hoe stel je je contracten op, moet je lid worden van een auteursrechtenorganisatie, enz. Twee scenarioschrijvers zullen aanwezig zijn om op je vragen te antwoorden alsook om hun ervaringen te delen over het begin van hun carrière en de evolutie ervan, de te vermijden valkuilen en de essentiële stappen die je moet zetten.
  • Moderator: Aminata Demba
  • Gastsprekers: scenariste Miwako Van Weyenberg, Amplo (Jan Douws), mediarte (Louis Van de Leest), deAuteurs (Ilse Schooneknaep), VAF (An Feyfer).

Deze sessie in het Nederlands is bestemd voor Nederlandstalige Belgische beginnende scenaristen. In parallel met deze sessie loopt gelijktijdig een sessie in het Frans, bestemd voor Franstalige Belgische scenaristen.

 • 15u - 17u: een sessie in het Engels, bestemd voor alle professionals die actief zijn in België, over de mogelijkheden die nieuwe digitale platformen bieden aan scenarioschrijvers. Hoewel deze platformen niet meer weg te denken zijn in het huidige filmlandschap, lijken ze onbereikbaar wanneer het gaat om het indienen van projecten. Hoe internationaliseer je je content, hoe schrijf je een serie voor internationale platformen? Hoe pitch je voor een platform? Hoe ga je in gesprek met een platform? Heb je een producent nodig om hen te bereiken? Dit zijn slechts enkele van de vele vragen die behandeld zullen worden door ons panel van professionals die in de loop van hun carrière reeds de gelegenheid kregen om met deze digitale spelers te werken.
  • Moderator: Jean-Luc Goossens (scenarist, voorzitter van het Belgisch SACD-comité)
  • Gastsprekers: François Touwaide (producent van de Belgische serie Into the Night, voor Netflix), Nico Moolenaar (scenarist van de Belgische serie Undercover, uitgezonden op Netflix), Marie Roussin (scenarioschrijver, showrunner van de Amazon Prime-serie "Mixte"), Claire Dixsaut (pitcholoog), Peter Vindevogel (CEO van Streamz)
    
 • 18u: netwerkborrel in the BRIFF Village (De Brouckèreplein). Enkel bestemd voor personen die aanwezig waren tijdens de fysieke sessies.

Waar?

De verschillende sessies worden face-to-face gehost en simultaan online gestreamd (meer info binnenkort over de online streaming). De toegang is gratis.
De face-to-face sessies zullen in MEDAA ( European House of Authors), Koninklijke Prinsstraat 85-87 in Elsene plaatsvinden.

Hoe inschrijven?

De live sessies zijn volzet maar u kunt online de verschillende sessies op de FB pagina van mediarte volgen.


Ook interessant voor jou