Film Fest Gent en Vooruit lanceren nieuw festival VIDEODROOM

Videodroom

Op 10 oktober lanceren Vooruit en Film Fest Gent de eerste editie van VIDEODROOM.

Tijdens Film Fest Gent verkennen artiesten en publiek in Vooruit tien dagen lang een nieuw universum op het snijvlak tussen muziek, film en visuals. Filmscores worden herwerkt en bekende filmthema’s en films worden gedeconstrueerd. Ex-Sonic Youth frontman Thurston Moore opent het festival met zijn nieuwe score bij vier kortfilms van experimentele filmmaker Maya Deren.

Tijdens VIDEODROOM laten topmuzikanten live muziek – van herwerkte scores, over unieke improvisaties tot radicale deconstructies van bekende filmthema’s – samenvloeien met films, visuals en projecties. Telkens gaat het om unieke cross-overs die je enkel tijdens VIDEODROOM voorgeschoteld krijgt.

Onder de noemer VIDEODROOM versterken Vooruit en Film Fest Gent hun samenwerking. Tijdens het jaarlijkse Gentse filmfestival in oktober, staat de volledige binnenstad in het teken van cinema. Naast de internationale filmcompetitie, de vele avant-premières en heel wat industry events, is er ook steevast aandacht voor filmmuziek, met als hoogtepunt de uitreiking van de World Soundtrack Awards. Samen met Vooruit trekt Film Fest Gent die lijn door in VIDEODROOM, een volwaardig festival-binnen-het-festival waar kunst op het snijvlak tussen muziek, film en visuals hoogtij viert.

De eerste editie van VIDEODROOM start met een liveconcert van ex-Sonic Youth frontman Thurston Moore in Vooruit. Moore brengt een nieuwe score op gitaar bij vier kortfilms van de Oekraïens-Amerikaanse cineaste Maya Deren. Met haar surreële zwart-witkortfilms was zij één van de belangrijkste experimentele filmmakers uit de jaren 40 en 50. Thurston Moore brengt live scores bij Witch CradleAt LandRitual in Transfigured Time en Derens magnus opus Meshes of the Afternoon.

Lees het volledige artikel op filmfestival.be


Ook interessant voor jou