VRT, Mediahuis en Medialaan werken samen aan digitale radiospeler

De krachten bundelen om al hun radiozenders te kunnen aanbieden op Radioplayer Worldwide.

Deze drie partners zullen samen een licentie nemen bij deze universele radiospeler en app. Dat heeft minister van Media Sven Gatz bekendgemaakt.

De samenwerking tussen de drie publieke en private mediaspelers zal toelaten om digitaal en via apps naar alle Vlaamse radiospelers te luisteren via Radioplayer Worldwide. Dat is een non-profitorganisatie die opgericht werd door de BBC en de grote commerciële radiostations in Groot-Brittannië. Intussen is de Radioplayer operationeel in tien landen en in Wallonië. Daar startte de RTBF met de commerciële sector een gezamenlijke radiospeler.

Radioplayer Wordwide geeft haar partners de volledige controle over de data en mogelijke inkomsten die ze uit online luisteren halen. Zo schermt de speler haar partners tegen andere marktspelers af. Bovendien kunnen de radio-omroepen de kosten delen om het online luisteren verder te vernieuwen. 

“Als mediaminister juich ik deze samenwerking toe. Helemaal in de lijn van het regeerakkoord, de beleidsbrieven en de beheersovereenkomst met de VRT spoort dit initiatief met de versterking van ons Vlaams media-ecosysteem waarvoor ik ijver.

Sven Gatz

Meer weten over deze samenwerking?

image

Ook interessant voor jou