Lifetime Achievement Award uitgereikt aan Michel van Laer

lta

Michel van Laer ontving van VOTF, de Beroepsvereniging van Vlaamse audiovisuele bedrijven en freelancers, een Lifetime Achievement Award voor zijn lange en indrukwekkende carrière als Director of Photography voor veertien langspeelfilms en een ontelbare reeks televisieseries.

Michel van Laer (°1942) werkte tot hij 74 werd. Hij filmde onder andere zes seizoenen van de reeks ASPE. Hij stond ook achter de camera van “Matroesjka’s”, “Pauline & Paulette”, “Oesje”, “Gaston’s War”, “Ons Geluk”, “Commisaris Roos”, “Bex & Blance”,”Boerenpsalm” en vele andere speelfilms en TV-reeksen.

Michel van Laer  begon in de jaren zestig als belichter, werd geluidsman en filmde als cameraman reportages en documentaires. Meer dan veertig jaar lang legde hij zich toe op het filmen van fictie. Mede door zijn vakmanschap is De Vlaamse Film van ambacht tot een belangrijke industrie uitgegroeid. Er zijn nu veel uitstekende cameramensen aan de slag die onder de vleugels van Michel van Laer het beroep hebben aangeleerd.

VOTF is de beroepsvereniging van de Vlaamse audiovisuele faciliaire bedrijven en de zelfstandigen in de audiovisuele sector. VOTF vertegenwoordigt 33 werkgevers met samen 586 werknemers en 85 freelancers.


Ook interessant voor jou