Herinner je werknemers aan hun jobbonus, een financieel duwtje in de rug

jobbonus

De jobbonus is er voor wie minder dan 2.500 euro bruto per maand verdient. Wie in aanmerking komt, ontvangt vanaf eind 2022 een brief van de Vlaamse overheid. Daarin staat het bedrag waarop deze persoon recht heeft. Voor de uitbetaling van deze jobbonus vraagt de overheid om een rekeningnummer te registreren in Mijn Burgerprofiel. Maar die digitale stap is niet voor iedereen evident.

Jij kan helpen

De overheid beseft dat niet iedereen z’n weg zal vinden naar Mijn Burgerprofiel. Daarom doet ze een beroep op verschillende organisaties die in contact staan met de doelgroep van de jobbonus, om de jobbonus mee bekend te maken én mensen tot actie aan te zetten. Wij verspreiden deze boodschap graag naar jullie, omdat een deel van jullie werknemers hier mogelijk recht op zal hebben.

Wil je je werknemers helpen om de jobbonus te ontvangen?

Dan kan je een gratis digitaal of geprint pakket met campagnemateriaal aanvragen.

  • Het geprinte basispakket bevat posters en flyers (in postkaart-vorm)
  • Het uitgebreide pakket bevat bovenstaande basismiddelen, aangevuld met een scheurblok met stappenplan, een gids met Q&A, richtlijnen, praktische info en gespreksleidraad, en wobblers.

Het eerste pakket is vooral interessant als je de info over de jobbonus verder wil verspreiden, het tweede als je verwacht dat werknemers ook effectief met een bepaalde hulpvraag bij jou zullen aankloppen. Daarnaast is al dit materiaal ook online te raadplegen via een digitaal platform, dat half oktober gelanceerd wordt.

Bestellingen plaatsen en/of digitale toegang tot het platform aanvragen kan via dit formulier

Infosessies

Wie over een loket of fysieke ontmoetingsplaats beschikt en bereid is om mensen met een hulpvraag fysiek te helpen, kan deelnemen aan een praktische infosessie. Inschrijven daarvoor kan via onderstaande links: 

De sessies worden opgenomen en via het digitale platform ter beschikking gesteld. 

Vragen

Heb je vragen over de jobbonus? Contacteer de gratis infolijn 1700.


Ook interessant voor jou