mediarte ondersteunt WAJOW bij festival Point Of U

pou

Wajow is een werking die jongeren willen ondersteunen en motiveren om de eerste stappen richting de audiovisuele wereld te zetten. Door workshops, talks en screenings te laten organiseren door lokale helden in de industrie, wilt WAJOW de drempel van filmmaken en content creatie verlagen. Onder WAJOW valt het merk Point Of U. Een festival en competitie dat dit jaar doorgaat op 11 en 12 februari in DeStudio (Antwerpen) en op 17 en 18 februari in Capital (Brussel).

mediarte organiseert: Talk over community building en pitching in Capital (Brussel)

Op zondag 19 februari ontvangt mediarte jou in Capital te Brussel voor een Real Talk: Community Building en Pitching. Wil je daar gratis tickets voor? Schrijf je nu in!

Wat is WAJOW?

Wajow is een platform voor jonge makers met een interesse voor content creatie en beeldtaal. Elk jaar kunnen 30 jongeren een traject volgen van 9 maanden waarbij ze workshops krijgen en uiteindelijk hun eigen projecten gaan produceren.

Binnen dit traject worden er wekelijks workshops georganiseerd die de jongeren zullen helpen hun eigen project op poten te zetten. We beginnen bij het begin: hoe pitch je een idee? Hoe schrijf je een scenario? Hoe begin je aan een casting? Welke dingen heb ik nodig om een productie in goede banen te lijden? Hoe werkt een camera? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de workshops en veel DIY. Gevestigde namen als Average Rob, Adil El Abri & Bilall Fallah, Flo Windey,... delen hun ervaringen en vaardigheden met de jongeren.

Dan is het showtime, ze beginnen hun eigen idee te produceren. Dit kan binnen de categorie Fictie of Factual. Door heel veel DIY én teamwork, worden er op het einde van de 9 maanden indrukwekkende video's afgeleverd. Wajow focust echt op het traject, en niet zozeer op het resultaat. We willen dat jongeren in aanraking komen met alle elementen van beeldtaal.

The founding fathers

WAJOW is opgestart door Adil El Arbi & Bilall Fallah. Na de de casting van de film BLACK ontdekten ze dat er zoveel talent in België zit, met een andere nationaliteit. Ze wouden deze mensen opleiden om meer diversiteit voor en achter de schermen te krijgen. Zo kwam WAJOW tot leven.

pou

Point of U

Onder WAJOW valt het merk Point Of U. Een festival en competitie. Met POU focussen we op vertical cinema. We scrollen uren op onze telefoon: TikTok, Instagram, Facebook,.... we worden overspoeld door content en het is ons doel om deze content kwalitatief te maken. We dagen het grote publiek uit om kwalitatieve content te maken voor op je telefoon, verticaal dus. Iedereen van over de hele wereld kan deelnemen aan de competitie, ook hier kies je een categorie: fictie of factual. De jury bestaat uit grote namen zoals Adil El Arbi & Bilall Falah én er is een mooie prijzenpot aan verbonden die oploopt tot 2500 euro.

Dit jaar gaat het festival door op 11 en 12 februari in DeStudio (Antwerpen) en op 17 en 18 februari in Capital (Brussel).

Er worden acting workshops gegeven door Maimouna Badjie, Aboubakr Bensaihi en Matteo Simoni. Maximiliaan Verheyden komt spreken over content creation & film maken. De Nederlandse TikTok sensatie "Een Stukje" geeft een talk over de toekomst van vertical film.

Bekijk het volledige programma voor het Point of U-festival


Ook interessant voor jou