Belgisch videoproductiebedrijf komt in Franse handen

87 seconds
©Anthony Dehez

Het Brusselse groeibedrijf 87seconds gaat op in de Franse groep Datawords. 

De Brusselse scale-up 87seconds surfte de voorbije jaren al handig mee op die explosie aan video, met de productie van bedrijfsvideo's voor zowel interne (opleiding, mededelingen,...) als externe (advertenties) doelen. De omzet stoomde vorig jaar door naar 5,5 miljoen euro. 87seconds stelt 70 mensen te werk, in zes kantoren (Brussel, Amsterdam, Lyon, Parijs, Madrid en Genève). 

Voor de volgende stap kiest 87seconds opmerkelijk genoeg niet voor externe financiering. 87seconds laat zich overnemen door Datawords, een specialist in online marketing. Via die weg hoopt de Brusselse scale-up meer multinationals als klanten te versieren. 

In 2021 zal 82 procent van het internetverkeer uit video bestaan. 

Netwerkbeheerder Cisco

Grotere markt

'We konden de grotere merken wel van onderuit verleiden voor campagnes, maar we botsen daar toch op onze limieten', stelt mede-zaakvoerder Philip Swinnen. Datawords, dat de voorbije jaren nog twee andere bedrijfjes overnam, heeft een betere toegang tot die grotere merken. 

Volgens Swinnen en stichter Thibaut Dehem is het niet toevallig dat ze terecht komen bij een Franse partner. 'Het marktpotentieel, met grote bedrijven zoals Michelin, is er veel groter', stelt Dehem . Frankrijk woog nu qua omzet al zwaarder door voor 87seconds dan België. 

Lees het volledige artikel op detijd.be


Ook interessant voor jou