Vlaming regisseert duurste Amerikaanse tv-reeks ooit

Jakob Verbruggen is Hollywood aan het veroveren. De Vlaming mocht ‘The Alienist’, met grofweg 4 miljoen euro per aflevering één van de duurste Amerikaanse tv-reeksen ooit regisseren én produceren. Wereldsterren als Dakota Fanning en Luke Evans spelen mee. “Dit is ongezien in ons land”, reageert Jan Verheyen.

Hij regisseerde in ons land o.a. ‘Code 37’ en ‘Vermist’. Maar werd al snel populair in het buitenland na zijn regiekunsten in de Britse crimireeks ‘The Fall’ in 2013, met o.a. Gillian Anderson en Jamie Dornan. “Zo is hij bij Netflix opgemerkt en dan is de trein écht vertrokken”, schetst regisseur en goede vriend Jan Verheyen. “En als je dan van Netflix de prestigieuze seizoensfinale van ‘House of Cards’ met Kevin Spacey mag regisseren, ben je geen nobody meer. Jakob staat sindsdien op de fameuze A-lijst van regisseurs en is door Netflix als leading director aangeduid.” Dat Jakob een ruwe diamant was die met wat polijstwerk ooit groot zou schitteren, zag Verheyen jaren geleden al bij zijn afstudeerfilm ‘Snapshot’. “Sommigen hebben het nu eenmaal. Het is ook door die kortfilm dat Erik Van Looy en ik hem gevraagd hebben als regieassistent. Zo kon hij veel ervaring opdoen. Ik ben een zéér grote fan en trots – valt het op?”, lacht Verheyen.

Jakob Verbruggen is de enige van onze regisseurs die Amerika daadwerkelijk aan het veroveren is. Hij is ons vlaggenschip op dit moment.

Jan Verheyen
Jakob Verbruggen
credits photo: Wirelmage

Ook interessant voor jou