Test 'Toolbox Inclusief Werken' uit

Heading inclusief aanwerven test

Expertisecentrum Publieke Impact van Karel de Grote Hogeschool is op zoek naar HR-verantwoordelijken voor het testen van hun toolbox inclusief rekruteren en selecteren.

Wat? 

Aan een inclusieve werkvloer zijn veel sociale en economische voordelen verbonden. Diversiteit en inclusie staan daarom ook hoog op het agenda van veel organisaties. En toch slagen weinig ondernemingen er echt in een inclusief werkklimaat uit te bouwen. Het onderzoeksproject INCLUSIEF TEAMWERK wil organisaties in de brede event - en cultuursector handvatten bieden voor divers-sensitief rekruteren en selecteren. Daar spelen HR-verantwoordelijken een cruciale rol. Van december 2021 tot maart 2022 testen we samen met hen een toolbox die speciaal ontwikkeld werd om inclusief te rekruteren en selecteren. 

Hoe? 

De toolbox wordt online getest en je krijgt er gedurende +/- 2 weken toegang toe. De toolbox beantwoordt 10 concrete vragen rond het uitbouwen van een inclusief rekruterings -en selectiebeleid. Na het testen nodigen wij je uit voor een online focusgroep om jouw ervaring te horen. Wij nemen jouw feedback mee in het aanpassen van de toolbox zodat het finale aanbod zeker is afgestemd op de noden van HR collega’s binnen de event-en cultuursector. We brengen je op de hoogte wanneer de toolbox is afgewerkt.

What's in it for you? 

Als deelnemer ben je een pionier in het werken aan een inclusief klimaat binnen de brede event- en cultuursector.

  • Je krijgt meer inzicht in de bestaande principes en denkkaders rond inclusief rekruteren en selecteren.
  • Je ervaart als eerste de oefeningen die jouw organisatie hiertoe kan opzetten. 
  • Je bepaalt mee de inhoud en vorm van de toolbox die we uiteindelijk aanbieden aan jouw collega’s uit de event- en cultuursector. 
  • Je komt in contact met collega’s uit het werkveld met gelijkaardige interesses en noden. De focusgroep mag je daarom ook beschouwen als informeel netwerkmoment.

Interesse?

Contacteer Vicky Van Bellingen - Projectmedewerker Welzijn & Inclusie


Ook interessant voor jou