Elke Jeurissen over de essentie van diversteit

De top van onze bedrijven is nog te vaak wit, mannelijk en de lente der jaren voorbij. Dat beseffen stilaan ook de witte, bezadigde mannen die het euvel moeten aanpakken. Want de businesscase van diversiteit is helder: 21% betere financiële resultaten, 156% relevantere innovaties. “Natuurlijk is het makkelijk vergaderen met mensen die allemaal hetzelfde denken”, betoogt inclusiestrateeg en volbloed onderneemster Elke Jeurissen. “Maar of dat ook de beste oplossingen oplevert?”

“Natuurlijk is het makkelijk vergaderen met mensen die allemaal hetzelfde denken”, betoogt inclusiestrateeg en volbloed onderneemster Elke Jeurissen. “Maar of dat ook de beste oplossingen oplevert?”

“Organisaties hebben een grote verantwoordelijkheid in de manier waarop ze talent inzetten en ontwikkelen. En dat is zeker niet alleen een genderkwestie. Daarom ben ik ook geen fan van women-only-programma’s, want daarmee maak je van diversiteit een women issue en dat is het niet. Diversiteit is een groeiopportuniteit voor een bedrijf. En inclusief leiderschap zijn de skills die ervoor zorgen dat diversiteit ook echt werkt.”

De essentie van diversiteit? Hoe meer inzichten rond de tafel, hoe beter de analyses en dus ook de oplossingen

Elke Jeurissen

Om bedrijven te begeleiden in hun inclusiejourney helpt Jeurissen hen met inspirerende keynotes, managementworkshops, diversiteitsscans en strategie-ontwikkeling. “In mijn onderzoek ben ik eens gaan kijken hoe organisaties het aanpakken die wél goed scoren op het vlak van diversiteit. Daar heb ik een model uit opgemaakt met vijf drivers voor verandering.”

  1. Mijd copycat-recruitement

  2. Schep ruimte voor duocarrières

  3. Meet de ambities

  4. Spiegel je organisatie aan de klant

  5. Maak van diversiteit een prioriteit

Lees het volledige interview

Lees meer over Elke Jeurissen


Ook interessant voor jou