Wil jij mediamaker worden?

mediamaker

Ben jij creatief aangelegd maar heb je ook een technische knobbel? Of heb je heel andere interesses maar zou je later graag in een creatieve omgeving werken? Vind je dat vrouwen dezelfde jobs aankunnen als mannen?

Misschien is een job in de media dan ook wel iets voor jou...

En al staat het klassieke genderdenken gelukkig al decennia op de helling, graag brengen we enkele "gender-knelpunt-beroepen" in de audiovisuele sector even in de kijker. Voor sommige technische beroepen geldt namelijk niet alleen dat deze soms moeilijk ingevuld raken, als de juiste persoon voor een technische functie wordt gevonden is dit meestal een man.

Vrouwen blijven sterk ondervertegenwoordigd in de technische functies, al bewijzen de vrouwen die toch zo’n job uitoefenen elke dag opnieuw dat zij er minstens zo goed in zijn!

Zo is er Ruud Poppe, geluidstechnicus:

En Carla Penninckx, cameravrouw:

Volgens Kaat Desmet, coördinator diversiteit bij HR VRT, merken ze bij de VRT door de jaren heen een mindere instroom van vrouwen voor technische profielen. In 2017 werkten er slechts 12% vrouwen bij de Technologie-afdeling en 35% vrouwen bij de dienst Operaties.

Naast technische profielen zijn er ook de zogenaamde a-typische profielen die een knelpunt vormen. Niet omdat er geen mensen bestaan die deze jobs kunnen uitoefenen, wel omdat niet iedereen erbij stilstaat dat ook in de media boekhouders, juristen, IT’ers of mensen die uitblinken in een logistieke functie of in nieuwe media worden gezocht.

Een kijkje op onze vacaturepagina's geeft je alvast een idee van een aantal profielen waar men naar op zoek is in de sector. Wees echter niet te verlegen om een spontane sollicitatie te sturen naar een bedrijf dat aantrekkelijk oogt als werkgever!

Solliciteren, hoe doe je dat?


Ook interessant voor jou