4 redenen waarom Live-streaming deel moet uitmaken van je content strategie

4 redenen waarom Live-streaming deel moet uitmaken van je content strategie

Live gaan is nog nooit zo eenvoudig geweest. Druk op een knop op je telefoon en je kunt zo live gaan op platforms van Facebook en Instagram tot Periscope en Youtube. De meeste media professionals gebruiken deze mogelijkheid onvoldoende. Hier zijn vier redenen waarom je livestreaming zou moeten gebruiken.

1. Interactie

Live-streams op Facebook krijgen ongeveer zes keer meer interactie dan een opgenomen video. De algoritmen van sociale mediasites hechten veel waarde aan interactie, dus reacties en gedeelde items betekenen dat jouw inhoud waarschijnlijk aan meer mensen wordt getoond.

2. Authenticiteit

Een van de redenen waarom mensen van live-uitzendingen houden, is omdat het authentieker lijkt. Je kunt op geen enkele manier manipuleren zoals je kan met bewerkte video's. Om deze reden vertrouwen mensen meer op livestreams dan op opgenomen inhoud.

3. Relaties 

Live-streams zijn een vorm van tweerichtingscommunicatie. Meestal krijgen ze tien keer meer reacties dan video's die worden geüpload. Dat komt omdat kijkers het gevoel hebben dat ze makkelijker reactie krijgen op hun opmerkingen. Ze kunnen ook de inhoud van de live-stream mee vormgeven als één van hun opmerkingen in de livestream worden geadresseerd. Dit helpt je dichter bij je publiek te komen en je relatie met hen te verdiepen.

4. Snelheid

Content maken kan tijdrovend zijn. Live-streaming is een "quick win". Er is geen postproductie. De verwachting van het publiek is dat het niet zo gepolijst zal zijn als een bewerkte video. Je kunt de livestream video naderhand downloaden en opnieuw gebruiken voor andere platforms, maar dit is niet essentieel. Je kunt letterlijk je telefoon uit je achterzak halen, live gaan en wanneer je op stop drukt, is het klaar. Het is een snelle, maar effectieve manier om contact te maken met je publiek.

Ik raad ten zeerste aan om je telefoon (met een externe microfoon) te gebruiken voor streaming. Je kunt een goedkoop statief kopen als je het stabiel wilt houden. Live gaan met een traditionele camera of DSLR vereist vaak adapters, software en gecompliceerde workflows. De telefoon maakt het leven eenvoudiger en flexibeler.

Masterclass Go Live with your Mobile - 28 november 2019

JB

In this Master Class, you will learn how to produce quality live video and audio just using your smartphone or tablet, including presentation tips, branding, and mixing multiple camera angles for a professional result. You will review the pros and cons of the various tools as well as learn the differences between streaming on different platforms.

Masterclass - Go Live with your Mobile - Mark Egan

Meer tips en tricks op Mark Egan's Blog


Ook interessant voor jou