Geld besparen in postproductie

postproductie

5 tips van Stijn De Schepper, Postproductie Supervisor

Hoe voorkom je dat je geld uitgeeft aan zaken die je niet nodig hebt tijdens het postproductie traject van je films, documentaires en tv series?
Stijn De Schepper deel zijn belangrijkste tips.

1. Werk georganiseerd en met haalbare deadlines.

Dit is van fundamenteel en essentieel belang tijdens de volledige postproductie periode. Hoe minder chaotisch de postproductie verloopt, hoe enthousiaster het postproductie team die extra inspanning zal leveren om van je project een pareltje te maken.

timing

2. De creatieve visie van de regisseur is heilig.

Stel alles in het werk om ervoor te zorgen dat de regisseur zijn/haar creatieve visie kan realiseren. Zoek verschillende manieren om zo dicht mogelijk bij zijn/haar visie te blijven binnen de grenzen van het budget, de planning, je ervaring en de crew.

3. Vertrouw op je gevoel.

Vaak geraken we in problemen omdat we onze eigen intuïtie niet vertrouwen. Het is noodzakelijk om de nodige aandacht te geven aan een negatief voorgevoel. Al te vaak worden kleine waarschuwingen en opvallende zaken genegeerd met alle gevolgen van dien. Als je je ergens niet goed bij voelt, is daar waarschijnlijk een goede reden voor.

Choice

4. Het is nooit een ‘one-way’ ticket.

Maak niet de fout om te denken dat alle stukjes steeds perfect in elkaar passen. Tijdens het verloop van de postproductie zullen obstakels en tegenslagen je pad kruisen. Deze moet je voorzien en inplannen. Zorg dat je naast een plan A, altijd een plan B, C en eventueel D hebt. Bedenk zoveel mogelijk alternatieven binnen de verschillende fasen van het postproductie proces.

5. Draag talent op handen.

Zorg ervoor dat elk departement en elk talent zich gerespecteerd en gewaardeerd voelt. Luister naar hun zorgen, zoek samen naar alternatieven voor mogelijke problemen en laat hen elke dag voelen hoe waardevol ze zijn. Onderschat de kracht van dankbaarheid en waardering nooit. Het is een perfecte motivator en laat vaak het onmogelijke toch mogelijk worden.

Lees meer op het website van Stijn De Schepper

Contact - stijn@deschepper.film 


Ook interessant voor jou