Tools

De audiovisuele sector is veelal een jonge sector. Toch zullen ook in de media mensen langer aan de slag moeten blijven. mediarte geeft enkele handige tools mee om werk te maken van duurzame loopbanen.

Langer aan het werk

Zelfbevragingsinstrument

Het zelfbevragingsinstrument Werkgoesting gaat over kritische condities voor een leeftijdsbewust en duurzaam personeelsbeleid.

Scan

Door middel van de scan ‘Hoe goed is uw loopbaanbeleid?' van SD Worx leer je hoe het loopbaanbeleid van je bedrijf of organisatie scoort op het vlak van duurzaamheid. Hierbij wordt er gepolst naar drie aspecten: werkbaar werk, inzetbaar talent en groei & ontplooiing.

 

Toetsingslijst

De toetsingslijst ‘Goede redenen om langer aan de slag te blijven’ is een perfecte oefening voor het loopbaangesprek. Aandacht voor de loopbaan, veranderingen, blijvende ontwikkeling – ongeacht leeftijd. Dat is leeftijdsbewust personeelsbeleid. Zo houdt je ook rekening met de behoeften en mogelijkheden van oudere medewerkers.

Quickscan

Het geheim van een succesvolle organisatie die een mooie toekomst tegemoet gaat? Een mix van jongere en oudere medewerkers.

Leeftijdsscan

Al eens stilgestaan bij de uitstroom van ervaren medewerkers en welke waardevolle kennis en competenties je zo dreigt te verliezen? Start met de Leeftijdsscan.

Generatiebril

Via inzicht in verschillen en gelijkenissen wil de hogeschool Gent medewerkers bewust maken van de krachten van elke generatie met 'Generatiebril'. Van hieruit wil het project inzicht, interactie en samenwerking tussen de generaties bevorderen.

Motivatie

Motivatiemeter

Ontdek hoe het met jouw motivatie gesteld is met de motivatiemeter van Randstad en vergelijk jouw resultaten met die van de gemiddelde Belg.

Competenties

Loopbaanbegeleiding

Op zoek naar loopbaanbegeleiding? Vind een erkend loopbaancentrum in jouw buurt op de website van de VDAB.

Test

Welke leerstijl heb jij? Doe de test.

Stress

Gids

Werkstress? Een handige gids rond psychosociale risico’s op het werk.

Meer tools via werkbaarwerk.be en talentontwikkelaar.be.


Ook interessant voor jou