Drive – Op weg naar werkbaar werk

esf oproep

Wat?

Gemotiveerde medewerkers. Een positieve dynamiek op de werkvloer. Leidinggevenden die van wanten weten. Burn-out die geen kans krijgt. Elke organisatie droomt ervan. Maar hoe zo’n werkomgeving in de praktijk brengen? 

Daarvoor is er nu DRIVE: gratis hr-steun op maat van jouw organisatie, door gespecialiseerde dienstverleners. Zij bieden een klankbord en helpen om in jouw bedrijf concreet aan de slag te gaan. Is jouw organisatie (profit of social-profit) in Vlaanderen gevestigd en telt zij niet meer dan 250 medewerkers? Dien dan nu je aanvraag in bij ESF Vlaanderen!

ESF

Financiering?

De kost van de dienstverlener wordt gedragen door ESF, in ruil wordt verwacht dat je zelf ook de nodige tijd investeert. Projecten variëren in duur naargelang de aanvraag. Enkel organisaties (zowel profit als social profit) die voldoen aan de Europese kmo-definitie kunnen een project indienen. Grote ondernemingen en overheidsadministraties en – diensten zijn uitgesloten van deelname. Bij twijfel kan je ESF contacteren.

De dienstverleners:

In 2019 deed het ESF een oproep aan dienstverleners in Vlaanderen om zich kandidaat te stellen. Via een raamovereenkomst werden uiteindelijk 4 teams van dienstverleners geselecteerd om de projecten in deze oproep te begeleiden. De geselecteerde dienstverleners zijn:

  • Alert!
  • Edeps
  • Mint Europe
  • Obelisk

Aanvragen worden na een administratieve check automatisch toegewezen aan één van bovenstaande dienstverleners via een beurtrolsysteem. Bedrijven of dienstverleners kunnen hier zelf niet in kiezen.

Na de eenvoudige aanvraag volgt een intake. Vervolgens maak je samen met de dienstverlener een actieplan op. Elk project is maatwerk en erop gericht een werkomgeving te creëren die motivatie bij de medewerkers stimuleert.

Looptijd?

Projecten variëren in duur naargelang de aanvraag. Het opstellen van de actieplannen en de hieruit volgende begeleidingen zullen steeds maatwerk zijn. Hoeveel? Het oproepbudget bedraagt 5.000.000 EUR waarvan 2.000.000 EUR ESF en 3.000.000 EUR Vlaamse cofinanciering.

Wanneer?

De oproep werd opengesteld op 14 januari 2020 en staat open tot en met 31 december 2021. Projecten kunnen continu worden ingediend.

mediarte

Het is een doelstelling van mediarte om alle initiatieven betreffende onderwijs, opleiding en werkgelegenheid binnen de audiovisuele sector te stimuleren. Werkgevers uit de audiovisuele, film- en digitale sector, die eventueel vragen hebben omtrent Welzijn, Duurzame Loopbanen of deze specifieke projectoproep, kunnen mediarte contacteren.

Download Oproepfiche Drive
PDF - 265.86KB

Wens je bij deze oproep ondersteuning van mediarte?


Ook interessant voor jou