Loopbaanbegeleiding zet mensen en bedrijven in beweging

Evi Van Acker bij Ascento
Foto: Ascento

Loopbaanbegeleiding of oriënteringsbegeleiding is bijzonder interessant voor zowel de werknemer als de werkgever. Zeker in tijden van verandering. Wat houdt het precies in? En voor wie is het interessant?

Via coaching, reflectie-oefeningen en loopbaantools komen medewerkers tot een groter zelfinzicht op het vlak van competenties, persoonlijkheid en waarden. Op die manier ontdekt elke deelnemer zijn drijfveren, motivaties, obstakels, energievreters en energiegevers. Zo kan men op een bewuste manier loopbaanbeslissingen nemen.
Loopbaanbegeleiding zet mensen aan om bewust om te gaan met hun loopbaan en bepaalde zaken ter discussie te stellen: is het tijd voor de volgende stap in mijn carrière? Wat wil ik écht gaan doen? Wat zijn mijn competenties en mogelijkheden? Sluit ik nog aan bij de waarden en normen van mijn werkgever? Hoe zit het met mijn work-life balance?

Wat brengt 2018 jou op professioneel vlak?

Doe net als Evi Van Acker de test en durf je toekomst uitdagen met loopbaanbegeleiding.

Loopbaanbegeleiding als wapen tegen disruptie

Heel wat sectoren evolueren met een stormachtig ritme. Met loopbaanbegeleiding kunnen bedrijven hun werknemers wapenen voor de nieuwe economie. Dat kan binnen het eigen bedrijf, waar werknemers hun draai vinden in een nieuwe rol. Zo kan loopbaanbegeleiding medewerkers stimuleren om te groeien in hun huidige job door bijvoorbeeld opleidingen voor te stellen, of hen helpen om een beter evenwicht tussen werk en privé te vinden.

Het kan ook in een andere omgeving, wanneer werknemers spontaan beseffen dat ze niet passen in het nieuwe plaatje en je hen dus een pijnlijk ontslag en bijhorende outplacementprocedure bespaart. Ook voor medewerkers die al lang vast zitten in eenzelfde rol, of die door vele veranderingen tegen een burn-out aanlopen, is het een stimulans als eerste stap richting verandering.

Meer lezen?

Lees het volledig artikel op de website van Ascento.

mediaguidance

Geïnteresseerd in loopbaanbegeleiding? mediarte en Ascento slaan de handen in elkaar om mediaprofessionals te helpen bij de heroriëntering van hun carrière of bij de versterking van hun veerkracht en welzijn op het werk.


Ook interessant voor jou