Het loon van een junior content producer: 1.550€ netto

Jobat vroeg aan Evelien (25) uit Antwerpen hoeveel zij verdient en wat haar job inhoudt.

content producer

Wat doe je als job?

Ik werk als junior content producer bij Air, een creative agency in Brussel. Samen met een Franstalige collega beheer ik de sociale media van enkele van onze klanten, zoals BMW (Belux) en BLACK+DECKER.

Alles begint met het uitwerken van een strategie: we zitten met het hele team samen om te brainstormen over campagnes en posts die de doelgroep van de klant echt aanspreken. Daarna stellen we een planning op en gaan we aan de slag met onze concrete ideeën.

Mijn werk bestaat er dan vooral in om uitgebreide research te doen, de juiste visuals te zoeken, de grafische afdeling aan te sturen en teksten te schrijven bij alle posts. Ook community management behoort tot mijn takenpakket: ik beantwoord de vragen en reacties van de volgers die onze klanten hebben op Instagram, Facebook, Twitter en YouTube.

Ik doe mijn werk heel graag, ook al heb ik drukke dagen. Ik ben graag creatief bezig, zowel met beelden als met tekst, en vind het leuk om zelf ideeën te bedenken en deze uit te werken.

Evelien Peeters - Junior Content Producer

Wat vind je van je loon?

Ik ben zeker tevreden over mijn loon, en over de extralegale voordelen die ik krijg. Ik ben nog maar net gestart met werken, dus ik mag zeker niet klagen. Op termijn wil ik natuurlijk wel wat meer verdienen, maar ik weet dat het binnen mijn sector mogelijk is om door te groeien. En daarvoor moet ik eerst ervaring opdoen.

Hoeveel uren werk je per week?

Officieel bestaat mijn werkweek uit 38 uren. Het is de bedoeling dat we tussen 9u en 9u30 beginnen om dan tot ongeveer 18u te werken, maar vaak werk ik meer dan die 38 uren. Het is dan ook geen strikte nine-to-fivejob. Heel soms werk ik in het weekend verder, maar dat doe ik dan vrijwillig, om bijvoorbeeld een deadline te halen.

Lees het volledige artikel op jobat.be


Ook interessant voor jou