Ligt jouw toekomst in de media?

Ligt jouw toekomst in de media?

Net als in andere sectoren kampt ook de brede audiovisuele sector met technische beroepen, zoals IT-specialisten, developers, vfx artists. . Vrouwen met een technisch profiel zijn namelijk nog zeldzamer dan mannen met een technisch profiel. Iets wat al duidelijk wordt als je kijkt naar de uiteenlopende studiekeuzes van jongens en meisjes.

Daar komt nog bij dat in de audiovisuele sector regelmatig wordt gezocht naar zogenaamde a-typische profielen. Profielen dus die je niet direct aan de media zou linken maar die minstens zo belangrijk zijn als die van programmamakers. Zo hebben AV-bedrijven ook nood aan goede boekhouders, administratieve bedienden, media managers, account managers of mensen die uitblinken in een logistieke functie.

Het is de bedoeling om jongeren warm te maken voor een opleiding die kan toeleiden naar één van de knelpuntberoepen waarmee de media kampt

Aan de hand van korte videoclips waarin uiteenlopende rolmodellen aan bod komen, kan je kennis maken met bijvoorbeeld Maxim die als Digital Image Technician werkt, Carla die bij de VRT al 36 jaar als cameravrouw werkt, Manager Financiën en Aankoop Bart of Saskia die bij Videohouse aan de slag is als een van de sporadische vrouwelijke Chefs Techniek van België. 

©STEM

Ook interessant voor jou