Parkour influencer Nicolas Van Hole aan het woord

Nicolas Van Hole: Ketnetheld, parkour atleet en influencer
Nicolas Van Hole: Ketnetheld, parkour atleet en influencer

Nicolas Van Hole: Ketnetheld, parkour atleet en influencer

Met meer dan 12 000 volgers op Instagram is Nicolas een ware inspiratiebron voor iedereen die interesse heeft in parkour sport. Zijn bekendheid wijt hij vooral toe aan toeval. 

“Het begon met het kinderprogramma ‘Helden’ op Ketnet. Ik had helemaal niet de ambitie om op televisie te komen, maar werd op een dag uitgenodigd omdat ze iemand zochten die een atypische, meer innovatieve sport beoefende. 

Ik deed toen al een aantal jaar parkour sport (het voortbewegen tussen verschillende obstakels zoals gebouwen en muren in steden, n.v.d.r.) en werd daarom gekozen als 1 van de gezichten van dit programma op Ketnet.”

Nicolas begon filmpjes van Parkour te delen op Instagram en merkte al snel dat het aansloeg. Ze werden gecontacteerd door verschillende TV-programma’s en de belangstelling groeide. De belangstelling groeide zo snel dat Nicolas er zijn full time job van kon maken. ”Dat had ik nooit durven dromen, voor deze kans ben ik nog steeds heel erg dankbaar.”

Vandaag vult Nicolas zijn dagen met het geven van parkour les aan een grote groep kinderen, jongeren en volwassenen in hun eigen parkourhal in Hal 5 in Leuven.. Binnenkort schittert hij in de nieuwe Ketnetreeks genaamd ‘Hoodie’. Maar zorgeloos op straat parkour trainen is wat hij nog steeds het liefste doet.

“Dat toon ik ook op mijn Instagram-account. Ik voel me absoluut geen influencer. Dat woord past niet goed bij de content die ik breng, denk ik. Ik probeer voornamelijk mensen te inspireren op vlak van parkour sport. Impact merk ik tijdens de parkour lessen die ik geef. Het is leuk dat er zoveel belangstelling is en dat ik mijn kennis op deze manier kan overdragen.”

Ondersteuning bij administratie om te focussen op het creatieve

De uitdaging voor Nicolas was niet het vinden van opdrachten om te leven van parkour. De administratie en verplichtingen die horen bij werken als zelfstandige bleken moeilijk. 

“Zo kwam ik bij Amplo terecht. Ik zocht een goede en makkelijke manier om mijn opdrachten te kunnen uitvoeren. Ik ben een tijdje zelfstandige geweest maar dat zorgde voor enorm veel stress en ook enkele boetes omdat ik een administratieve ramp ben. Doordat mijn contracten nu via Amplo lopen heb ik de vrijheid van een zelfstandige, maar de voordelen en rechten van een werknemer.

Alles over Amplo


Ook interessant voor jou