Tools

Ook emotionele belasting kan stress en psychische vermoeidheid aanzienlijk verhogen. Wanneer je tijdens je werk regelmatig geconfronteerd wordt met aangrijpende onderwerpen, er veel persoonlijk beroep op je wordt gedaan, je vaak mensen moet overreden of wanneer je persoonlijk wordt aangevallen, gepest of bedreigd, kun je emotioneel overbelast raken.

mediarte geeft enkele handige tools mee om te voorkomen dat emotionele belasting een schadelijk effect heeft op je gezondheid, die van je werknemers, vaste freelancers of die van audiovisuele producties.

Folder

In de folder van voeljegoedophetwerk krijg je een handig overzicht van mogelijke psychosociale risico‚Äôs en welke stappen je kunt ondernemen.

HR-tools

Artikel

Het artikel Psychische vermoeidheid en plezier in het werk bij Vlaamse werknemers uit het Tijdschrift voor Arbeidsvraagstukken legt uit hoe het JD-R-model (Job Demands-Resources) niet enkel burn-out verklaart, maar ook andere verschijnselen van stress en welzijn op het werk.

Toetsingslijst

In geval van emotionele belasting is het geven en ontvangen van feedback ook bijzonder belangrijk. Bijvoorbeeld onder de vorm van evaluatiegesprekken, functioneringsgesprekken, verzuimgesprekken en zelfs exitgesprekken. De toetsingslijst Hoe raak ik in gesprek met mijn medewerkers (Unizo) is hierbij een handige tool.

Praktische info

Voorkoming van stress (NAR) dient als leidraad bij de cao nr. 72 en betreft praktische basisinformatie.


Ook interessant voor jou