Eerste Hulp bij Burn-Out / EHBO - presentatie

burnt-out

Door een hoge werkdruk, maar ook door de grote bevlogenheid van de mensen die in de audiovisuele, film- en digitale sector aan de slag zijn, met daarbij het gegeven dat zij steeds vaker met minder middelen moeten werken, lopen 4 op 10 medewerkers in de audiovisuele sector risico op een burn-out. In jobs met een variĆ«rend uurrooster ligt dat cijfer nog hoger (cijfers mediasensor bevraging '16). 
Daarbij is werkzekerheid geen evidentie in een branche die vooral projectmatig werkt. 

Overtuigd dat het wegvallen van getalenteerde mensen uit de creatieve sector vermeden kan worden, wil mediarte bijdragen aan een groter bewustzijn rond de problematiek en de preventie van burn-out. Omdat voorkomen altijd beter is dan genezen, ontwikkelde mediarte een presentatie rond burn-out voor alle medewerkers, leidinggevenden en HR-verantwoordelijken uit de creatieve sector.   

Met de presentatie 'Eerste Hulp bij Burn-Out' (EHBO) assisteert onze expert Human Capital, door middel van facts & figures en specifieke sector gerelateerde topics, bij het herkennen van signalen en bij de preventie.

Zowel op bedrijfs- als individueel niveau zijn verschillende acties mogelijk om burn-out te vermijden. Onder andere het aanmoedigen van zelfzorg bij de medewerkers, het tegengaan van werkstress en sterk inzetten op individuele talenten kan een positief effect hebben.

 

Waar?

  • Op vraag wordt deze presentatie in-house georganiseerd

Wanneer?

  • Op afspraak

Duur?

  • Ongeveer 2 uur (inclusief vragenronde)

Voor wie?

  • HR verantwoordelijken, leidinggevenden, directies, teams en voor voor alle andere medewerkers in audiovisuele en digitale ondernemingen

Maximum aantal deelnemers?

  • 20

Prijs?

  • Gratis

GeĆÆnteresseerd in deze presentatie?

Contacteer Vicky Van Bellingen - Projectmedewerker Welzijn & Inclusie


Ook interessant voor jou