Interview team - 5 vragen voor Geert

Geert

Afgelopen zomer streek Geert Genbrugge neer bij mediarte. Met veel goesting, enthousiasme en heel wat expertise in het onderwijs versterkt hij het mediarte-team als Expert Talentontwikkeling. Welkom Geert!

Wat deed je voor mediarte?

Hiervoor heb ik twee jaar Nederlands gegeven in drie verschillende scholen. Jongeren die lezen ‘stom’ vinden, zin doen krijgen om een goed boek te lezen.

Als je de kans had om met een historisch figuur te gaan eten, wie zou je dan kiezen?

Onlangs las ik het boek ‘Door Spinoza’s lens’ van Tinneke Beeckman. Met Spinoza zou ik graag de essentie van zijn boek bespreken: Verander wat je kan en wat je niet kan veranderen, laat je zoals het is. En ook: Vermijd negatieve en toxische mensen. Het zou echter fijn zijn om naast Spinoza ook Rosa Parks mee uit te nodigen vanwege haar moed. Zoals Timothy Snyder schrijft in zijn boek ‘Over Tirannie’: Wees zo moedig mogelijk.

Wat is het slechtste advies dat je ooit hebt gekregen?

Dat was ongetwijfeld: zou je dat wel doen? Ik ben alleen vergeten wat ik op dat moment van plan was.

Als je een extra uur in je dag had, waar zou je dat dan aan willen besteden?

Dan zou dat uur naar mijn geliefden gaan. Ik heb drie fantastische kinderen. Een uur langer tafelen en babbelen met hen is het mooiste wat er bestaat.

Welke film zou je nog eens willen zien alsof het de eerste keer was?

Mijn ouders hadden vroeger een abonnement op de filmvoorstellingen van JEFI in zaal Elckerlyck in Antwerpen. Eén keer per maand gingen we daar naar een jeugdfilm kijken. Die films werden altijd voorafgegaan door de animatiereeks ‘Het Molletje’. Wonderbaarlijk mooi. Op één van die zondagen zagen we ‘Ik spring weer over de plassen’ van Karel Kachyña. Het verhaal gaat over een jongen die kinderverlamming krijgt. Er is een scène in de film die, zoals ik het me herinner, ontzettend spannend was maar wat er precies gebeurde, weet ik niet meer. Ik weet alleen nog dat ik mijn handen voor mijn ogen hield. Dus sommige scènes van die film zal ik voor de eerste keer zien.


Ook interessant voor jou