Interview team - 5 vragen voor Anthony

anthony

Als nieuwe projectmedewerker is Anthony Brynaert verantwoordelijk voor de operationele taken binnen projecten rond inclusie en het actieplan tegen grensoverschrijdend gedrag. Lopen, fietsen, schaken, … Anthony is niet alleen een topcollega, maar ook een echte topsporter! Welkom in ons team, Anthony.

Wat was je eerste job? Wat deed je voor mediarte?

Hiervoor werkte ik bij Fluvius, de Belgische netbeheerder van elektriciteit en aardgas. Tijdens een eerste zoektocht naar een job in de cultuursector in het covidtijdperk ben ik daar toevallig terechtgekomen. Ik heb uiteindelijk anderhalf jaar bij Fluvius gewerkt in twee verschillende functies, maar het waren toch niet de job en de sector waarin mijn interesses liggen. Dat is gelukkig wél het geval bij mediarte, waar ik sinds begin juli als projectmedewerker aan de slag ben. 

Heb je verborgen talenten die je aan ons wilt onthullen?

Het is zeker en vast geen talent maar ik ben de laatste jaren in mijn vrije tijd regelmatig aan het schaken. Schaken is zowel stressvol als ontspannend, maar elk spel is anders dus ik raak het voorlopig niet beu gespeeld. 

Welke reisbestemmingen staan er op jouw bucket list?

Al jaren beantwoord ik deze vraag met: Japan. Al weet ik niet waar de fascinatie precies vandaan komt. Ik ben een grote fan van Japanse films, dus misschien is dat de reden wel ergens. Ik hoop binnen enkele jaren een rondreis door de Japanse steden en regio’s te maken. 

Wat doe je om stress te bestrijden of vermijden?

Ik probeer een paar keer in de week te gaan lopen. Als het mogelijk is tijdens mijn middagpauze. Een uurtje buiten zijn, helpt om het hoofd leeg te maken en het geeft mij tegelijk energie voor de rest van de dag. 

Welke film zou je nog eens willen zien alsof het de eerste keer was?

‘Pierrot le Fou’ van Jean-Luc Godard. Omdat het de film is die van mij jaren geleden een filmliefhebber heeft gemaakt. Ik herinner me nog goed hoe ik totaal in de ban was van het kleurgebruik en de inventieve vertelstijl van de film. Het zou ook een mooi eerbetoon zijn aan Godard zelf, die eerder dit jaar is overleden.


Ook interessant voor jou