Iets om bij stil te staan... #12

Heading iets om bij stil te staan #12

Je zou in je voorwoord iets moeten schrijven over hoe het onverwachte je sterker maakt, zei één van mijn twee reisgenoten op de TGV ergens tussen Marseille en Brussel. We hadden er net een verlengd fietsweekend op zitten. 40+’ers doen dat, fietsweekends en grenzen verleggen. Die luxe kunnen we ons permitteren en de opportuniteit om deze trip te maken nam ik ook. ‘Geniet ervan en hopelijk kan je je hoofd wat leeg maken’, kreeg ik van mijn vrouw bij het afscheid mee, ‘want het najaar lijkt voor mediarte goed vol te zitten’. Zonder kinderen in huis was haar weekend volgepland met dates met vriendinnen, een win-win situatie heet dat.

Ongetraind zijn we niet echt en onze buikjes ook niet geheel afwezig, maar toen we tijdens onze eerste fietsrit na ongeveer 30 van de 85 kilometers, vaststelden dat we 1300 en niet de verwachte 750 hoogtemeters dienden te overbruggen, brak het angstzweet toch wel uit. Onverwachte wendingen, niet echt mijn ding eerlijk gezegd. 

Je beenspieren voelen branden, maar weten dat ze hier sterker van worden. Je hart uit je lijf voelen kloppen, maar weten dat dit ook een spier is die getraind wordt. Jezelf vervloekend omdat je die route niet op voorhand gecheckt had, maar ook beseffend dat je vertrouwde op de vriend die deze gemaakt had. 

Een weg terug was er niet, over die col moesten en zouden we. Veerkracht tonen heet dat dan. Je maten uit het oog verliezen, maar weten dat ze ergens daarboven op jou wachten. Het mooie landschap dat ik, eerder stapvoets, passeerde blijft op mijn netvlies gebrand en had ik met de oorspronkelijke route waarschijnlijk niet gezien.

Een onverwacht parcours, onvoorziene hellingen, valpartijen, maar vooral voelen hoe de mentale individuele kracht onmiskenbaar versterkt wordt door een team waarop je kan vertrouwen. Daar doe ik het voor. Want het najaar wordt inderdaad pittig voor mediarte en ik weet dat mijn team er staat.

Het mooie landschap dat ik, eerder stapvoets, passeerde blijft op mijn netvlies gebrand en had ik met de oorspronkelijke route waarschijnlijk niet gezien.

Er wordt door mediarte samen met Minister Dalle en zijn Kabinet en Administratie en tal andere media-spelers volop ingezet op een sectoraal actieplan tegen Grensoverschrijdend Gedrag en het verhogen van de Inclusiviteit in de mediasector. Hoewel er hieromtrent al veel gebeurde, is de sense of urgency er meer dan ooit.

Om dit allemaal mogelijk te maken verwelkomt mediarte Vicky Van Bellingen, die zich liet opmerken met haar thesis over de Genderongelijkheid in de filmsector en Clara Delucis die onze communicatieafdeling komt versterken. 

Spijtig genoeg nemen we bij mediarte ook afscheid van Joëlle Dagry die zich ontfermde over de legale aspecten van het werken in de sector en de laatste hand legde aan een nieuwe versie van onze Startersgids die we tegen zomer 2022 zullen lanceren. Dankjewel Joëlle voor je engagement en toewijding. Mediarte zal je missen.

Lees het magazine #12 online


Ook interessant voor jou