Alles wat je als uitzendkracht moet weten over de eindejaarspremie

Eindejaarspremie

Nu we het vallen van de bladeren achter de rug hebben, is het reikhalzend uitkijken naar de feestdagen én naar de eindejaarspremie. Maar heb je recht op die premie? En wanneer wordt die dan uitbetaald?

Heb ik recht op een eindejaarspremie?

De referteperiode voor de eindejaarspremie van 2017, loopt van 1/7/2016 tot en met 30/6/2017. Je hebt recht op de premie indien je tijdens die periode 65 dagen (vanaf 3 werkuren per dag) of 494 uren hebt gewerkt onder uitzendarbeid. Let op: enkel de gewerkte dagen tellen. Een voltijds maandcontract omvat soms de volledige maand (bijvoorbeeld van 01/08/2016 tem 31/08/2016), maar het zijn de gewerkte uren (bijvoorbeeld 7,6 uur per dag, van maandag tot vrijdag) die worden gerekend.

Enkel de gewerkte dagen tellen.

Er zijn ook een aantal niet-gewerkte dagen die kunnen meetellen. Dat zijn maximum vijf dagen economische werkloosheid, en arbeidsongeschiktheid wegens een arbeidsongeval. In het laatste geval moet je wel zelf een attest van je verzekeraar binnenbrengen bij het Sociaal Fonds. De telling van die dagen gebeurt niet automatisch. Hetzelfde geldt voor maximum vijf dagen van een vast contract, wanneer dat volgt op een tewerkstelling als uitzendkracht.

Meer info?

Lees het volledig artikel op de website van t-interim


Ook interessant voor jou