VIDEO - Tijdelijke werkloosheid in de av-sector

webinar

De audiovisuele sector in BelgiĆ« wordt zeer zwaar getroffen door het coronavirus. De sector bestaat uit een aantal grote en kleine ondernemingen (en bijzonder veel tijdelijke werkkrachten). Opdrachtgevers zijn hoofdzakelijk productiehuizen, televisiezenders, organisatoren van evenementen en overheden. Behalve voor de nieuwsberichtgeving zijn de opnamen voor televisie- en filmproductie, sport- en andere evenementen zo goed als stilgevallen.

De annuleringen van opdrachten is niet te overzien: een rondvraag bij een aantal leden van de beroepsvereniging VOTF wijst op een onmiddellijke werkvermindering van 95%.

In dit webinar belichten we, samen met ACV Puls, de tijdelijke werkloosheid omwille van de coronacrisis die momenteel heerst in de av-sector. Kom je als werknemer vanzelfsprekend in aanmerking? Kom je ook in aanmerking als uitzendkracht of als je werkt via een SBK? Wat zijn de aanvraagprocedures? En wat bedragen de uitkeringen?

  • Wat: Deelnemers krijgen een zicht op de regelgeving, hoe ze te werk moeten gaan en hun inkomen bij tijdelijke werkloosheid. We geven op eenvoudige vragen ineens een antwoord. Mensen met complexere vragen verwijzen we door.  
  • Wat niet: Er wordt in deze video geen focus gegeven aan de werkloosheid in het algemeen, het kunstenaarsstatuut, de situatie voor zelfstandigen, uitzendkrachten of mensen zonder contract.
  • Voor wie: We richten ons op individuen met een lopend arbeidscontract (van onbepaalde duur of bepaalde duur) en die in tijdelijke werkloosheid worden gezet omwille van corona (cf. arbeidsovereenkomst wordt geschorst)

Download nu de presentatie van deze webinar

Tijdelijke werkloosheid omwille van corona in de av-sector door Tijs Hostyn van ACV Puls. 


Ook interessant voor jou