Toeslagen in de filmsector

toeslagen

Extra werk of werk dat buiten het normale uurrooster uitgevoerd wordt, geeft recht op een toeslag op het loon.

In een sector die onderworpen is aan een grote flexibiliteit, is het noodzakelijk om rekening te houden met de voorwaarden voor het betalen van toeslagen.

Wordt er meer betaald voor werken op een zon- of feestdag?

In geval de opnamen het vereisen en na de werknemers hiervan voor akkoord op de hoogte gebracht te hebben via de vakbondsafvaardiging, is werken op zon- en feestdagen toegelaten.

Buiten de overuren worden deze prestaties betaald op basis van het in de overeenkomst voorziene loon, voor zover compensatierust wordt toegekend (een dag indien meer dan vier uur werd gewerkt; een halve dag indien minder dan vier uur werd gewerkt) binnen de zes weken, volgend op de betreffende zon- of feestdag. Compensatierust wordt niet als arbeidstijd beschouwd.

Het loon voor de overuren, gepresteerd op een zon- of feestdag, wordt met 100% verhoogd op basis van het in de overeenkomst voorziene loon.

Wordt nachtwerk meer betaald?

Neen, maar het is wel toegestaan

Tussen twee prestaties moet een rustpauze van 11 uur in acht worden genomen.

Voor de volgende personeelscategorie├źn: machinisten, elektriciens en werknemers die decors bouwen en uitsluitend bij prestaties voor de overgang nacht-dag of dag-nacht mag de onderbreking tussen twee van deze arbeidsprestaties tot 10 uren worden herleid.

Download CAO mbt Toeslagen
PDF - 2.32MB

Ook interessant voor jou