Interessante websites voor inclusie en diversiteit

interessante w"sites

Niet alleen achter maar ook op het scherm is er soms weinig diversiteit zichtbaar. Nochtans dragen mediamakers hierin een maatschappelijke verantwoordelijkheid omdat ze mee de publieke opinie bepalen. mediarte geeft hieronder daarom enkele handige tools mee die kunnen helpen om stereotiepe beeldvorming te vermijden. Daarnaast sprokkelden we een waaier aan interessante informatiebronnen in verband met diversiteit bijeen voor je!  

Download VRT - Informatiefiches voor programmamakers - update 2018
PDF - 21.45MB
Download Intersectorale Handleiding Non-Discriminatiecode - juni 2019
PDF - 1.99MB

BReeDBeeLD

SIHO ontwikkelde samen met de opleiding Journalistiek van Howest en het e-learningbedrijf EPYC een online tool die mediamakers bewuster wil maken van hun kijk op diversiteit en inzicht wil geven in de impact hiervan op mediaproducten.

rePresent

Naar de media- en nieuwsbeleving van jongeren in het algemeen wordt regelmatig onderzoek gedaan. Maar hoe zit het met de stedelijke jongeren met een migratieachtergrond? Het dialoogproject rePresent, uitgevoerd door StampMedia in opdracht van Mediawijs, zocht het uit en bracht jongeren met een migratieachtergrond in direct contact met journalisten.

Vreemde vragen

Een website die werkgevers helpt om te gaan met diversiteit.

De Vrouwenraad

De Vrouwenraad is de overkoepelende organisatie voor verenigingen die werken aan gelijke kansen voor vrouwen en mannen binnen een multiculturele samenleving. 

Download Brochure Media van Minderhedenformum - maart 2014
PDF - 748.28KB
subsidie

Ook interessant voor jou