Inclusief werken: een tool voor inclusie van culturele diversiteit

Represent - change the narrative

Hoe vertalen intenties zich in directe acties met impact?

Represent lanceerde met de steun van het productiehuis Les Mecs "Inclusief Werken". Dit is een vragenlijst om je werk kritisch te bekijken, concrete stappen te ondernemen en projecten inclusiever te maken, een tool voor de inclusie van culturele diversiteit en mensen van kleur in de audiovisuele sector.

Alle vragen zijn even belangrijk en kunnen in verschillende fases door alle functies voor en achter te schermen binnen de audiovisuele sector toegepast worden.

Deze vragenlijst richt zich op de inclusie van alle mensen met een migratieachtergrond in de audiovisuele sector. De term 'mensen van kleur' kan vervangen worden door alle andere ondervertegenwoordigde groepen (bv. Midden- of oost-Europeanen, LGBT+,...). Denk hierbij ook na over de discriminatie bij kruispunten van verschillende identiteiten (intersectionaliteit).

De vragenlijst is opgebouwd uit drie onderdelen: Intern beleid en organisatie, Creatief proces en Werkomgeving en werkvloer.

Download Download de vragenlijst
PDF - 231.8KB
Represent - change the narrative

REPRESENT streeft ernaar dat mensen van kleur en andere ondervertegenwoordigde groepen meer en representatiever opgenomen worden in onze beeldcultuur.

Via duurzame initiatieven brengen we een positieve verschuiving teweeg in de audiovisuele sector.

subsidie

Ook interessant voor jou