Lancering van de webapplicatie Artist@work

artistsatwork

Ons land kent ongeveer 38.000 kunstenaars. Voor hen heeft minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) www.artistatwork.be laten ontwikkelen. Voor kunstenaars betekent het minder administratie en meer ruimte voor creativiteit.

“Dankzij de toepassing vermindert de administratieve rompslomp voor de registratie van prestaties, de aanvraag van een kunstenaarskaart, kunstenaarsvisum of zelfstandigenverklaring”, vertelt minister Maggie De Block. “De kunstenaars kunnen zich zo concentreren op hun belangrijkste taak: creatief zijn en kunstwerken maken.”

“De voorbije vijf jaar heb ik de ontwikkelingen rond het kunstenaarsstatuut nauwgezet opgevolgd en heb ik samen met collega-minister Alda Greoli gepleit voor een aantal hervormingen”, zegt minister van Cultuur Sven Gatz. “Ik ben dan ook blij dat minister De Block het initiatief heeft genomen om een concrete tool te ontwikkelen die de administratie van de kunstenaar vereenvoudigt.”

“Met deze webapplicatie artist@work wordt de aanvraag en het beheer van de kunstenaarskaart en het kunstenaarsvisum vereenvoudigd”, zegt minister Gatz. “De aanvragen gebeuren tot vandaag nog volledig op papier.”

site web

Ook interessant voor jou