App Artist@Work in ontwikkeling

App Artist@Work in ontwikkeling

Ons land kent ongeveer 38.000 kunstenaars. Voor hen laat minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) een digitale toepassing ontwikkelen. Kunstenaars kunnen er relevante informatie vinden over hun statuut en digitaal hun erkenning als kunstenaars aanvragen. Daarnaast kunnen kunstenaars die beperkte prestaties leveren deze opdrachten digitaal bijhouden.

De aanvragen gebeuren vandaag nog op papier. In de toekomst zal dit digitaal kunnen. De kunstenaar zal online de status van zijn aanvraag kunnen opvolgen. Ook zullen de kunstenaars die beperkte artistieke prestaties leveren via de nieuwe digitale toepassing hun prestaties kunnen bijhouden. De toepassing is vergelijkbaar met de app student@work voor studentenjobs.

“Deze digitale toepassing betekent een serieuze administratieve vereenvoudiging voor de kunstenaars”, vertelt minister Maggie De Block. “Dankzij een app vermindert de administratieve rompslomp voor de registratie van prestaties, het verkrijgen van een kunstenaarskaart, een kunstenaarsvisum of een zelfstandigenverklaring.”

Lees het volledige artikel op


Ook interessant voor jou