VDAB Stagebedrijvenbank

vdab

Het belang van levenslang leren staat als een paal boven water bij VDAB. Samen met zijn partners bouwt VDAB dagelijks aan een klimaat waarin bijleren en bijscholen hoog op de agenda staan. Daarom werken we vanaf heden met een gloednieuwe stagebedrijvenbank waarin bedrijven zich als leerplek kunnen aanbieden. 

Stagebedrijvenbank vervangt WeLP

Tot voor enkele maanden konden werkgevers een stageplek aanbieden op de databank WeLP. Bij VDAB streven we echter voortdurend naar een verbetering van onze dienstverlening. We namen afscheid van de databank WeLP en bouwden een nieuwe stagebedrijvenbank.

Op de werkvloer ontstaat toekomstig talent

VDAB zet al jaren in op het klaarstomen van toekomstig talent, dankzij opleidingen op de werkvloer. We willen werkgevers warm maken om daar ook blijvend op in te zetten. Wanneer bedrijven zich registreren als stageplek geven ze niet alleen de kans aan kandidaten om zich bij te scholen. Ze maken ook kennis met heel wat stagiairs en toekomstige medewerkers. Daarnaast krijgen de medewerkers van het bedrijf de kans om hun kennis en kunde te delen met kandidaten die nog enkele competenties missen.

Je stageplaats eenvoudig melden

Vanaf heden hoeven werkgevers hun stageplaats niet meer door te geven via hun online dossier ‘Mijn VDAB’. Het kan eenvoudig door een mailtje te sturen naar vacatures@vdab.be of telefonisch contact op te nemen met 0800 30 700. De werkgever moet enkel vermelden om welke functie het gaat en niet langer preciseren om welke periode het gaat. 

Wanneer VDAB een werkzoekende heeft die matcht met de stageplaats, nemen we contact met het bedrijf en bekijken we de mogelijkheden. 

Meer info nodig over de stagebedrijvenbank?


Ook interessant voor jou