Tutorial: How to be green on a movie set

How to be green on a movie set

Vanaf het begin bij de pre-productie tot en met productie van "The Amazing Spider-Man 2" werd er gefocust op ecologische keuzes. Door het aanstellen van een Eco-manager werd elk departement betrokken om de doelstelling te halen van meest eco-vriendelijke film in Hollywood. In de deze korte video wordt de rol van eco-manager verduidelijkt. 

13 tips om je productie groener te maken

Van nature uit is het maken van films niet direct duurzaam. Sets en props worden tijdelijk opgebouwd, speciale effecten veroorzaken chaos en laten we niet beginnen over de plastieke flesjes en bekertjes. 

Duurzaam filmen kan een zeer uitdagende doelstelling lijken maar met wat tips is het zeker bereikbaar en kan het een meerwaarde zijn voor je film. In het onderstaande artikel van Studiobinder krijg je 13 tips hoe je je productie groener kan maken. 

13 ways to green your production right now

Het e-Mission label van het VAF

Het VAF reikt een label uit aan fictiefilms en -reeksen die op een duurzame manier werden gerealiseerd.  Het label garandeert dat er aanzienlijke inspanningen zijn geleverd én resultaten zijn behaald op het vlak van energie-, afval- en CO2-reductie.

Daarnaast assisteert het VAF je graag in hoe je duurzaam kunt produceren. 

Duurzaam filmen en het e-Mission label


Ook interessant voor jou