Tutorial: 5 eenvoudige tips om digitaal te optimaliseren

5 eenvoudige tips om digitaal te optimaliseren

Ben jij al digital-minded? Hopelijk wel, want de digitalisering is niet meer weg te denken uit dit tijdperk. Wist je dat 70% van je klanten zich online oriënteren? Geen wonder dus dat de customer journey veranderd is. De consument wordt steeds digitaler, maar hoe is het gesteld met de digitale mindset van jouw bedrijf? Deze trends helpen jou op weg om de digitale puzzel te doen kloppen.

Digital first

Video, video en nog eens video. Video marketing is niet meer weg te denken. Maar werkt het nu echt? En hoe zorg je ervoor dat het werkt? De keuze is aan jou. Je kan net zoals vele bedrijven viraal proberen te gaan door originele, opvallende en vooral verrassende video’s te posten. Maar wat zou jij willen als consument? Een grappig filmpje of een filmpje dat écht relevant is voor jou? 

Het antwoord zou beide moeten zijn, hoewel je best meer nadruk legt op relevante video’s waarbij je focust op viewer experience. Of korter gezegd: het maken van authentieke, persoonlijke én consistente video content. Hoe? Door de consument te begrijpen in elke fase van zijn customer journey.

TIP #1: Denk na over vragen zoals: Wie is je doelgroep? Welke content bekijken ze? Via welk medium bekijken ze content? En vooral: wat wil je dat ze doen na het bekijken van jouw content? Deze vragen helpen je op weg om een beeld te schetsen van welke video’s je kan inzetten tijdens de customer journey. Om je extra op weg te helpen, passen we dit even toe op Starring Jane.

Om awareness te creëren rond Starring Jane, leggen we graag de focus op storytelling. Want alles begint bij een goed verhaal. Het verhaal rond onze merknaam lees je hier. Maar hoe vertalen onze Janes dit in video content? Als voorbeeld nemen we de Driekoningentour. Starring Jane ging lekkers uitdelen aan hun klanten. In elke driekoningentaart was er een voorwerp te vinden, maar er was slechts één taart waarin de kleine Jane verstopt zat. Hoe je kon winnen? Door de stappen van onze how to video te volgen. Resultaat? Enthousiaste deelnemers en gelukkige winnaars! Klik op de afbeelding hiernaast om te zien hoe wij dit aangepakt hebben.

TIP #2: Benut je sociale media optimaal door naast explainer video’s ook gebruik te maken van stories en live streams!

5 eenvoudige tips om digitaal te optimaliseren

Mobile first

Wie denkt aan “digital”, zou ook moeten denken aan mobile. Waarom? Omdat de manier waarop we informatie verwerken veranderd is. De consument bekijkt content steeds meer via mobile dan via een desktop. Als bedrijf moet je hier dus rekening mee houden én op kunnen inspelen. Laat de traditionele formats dus achterwege en durf denken in andere formats.

TIP #3: Of je nu een advertentie op sociale media post, een blogpost schrijft of je website een opkikkertje geeft: pas telkens je content aan aan je medium. 

Naast het gebruik van de juiste formats, is het ook belangrijk om in te zetten op mobile experience. HTML pages zijn niet altijd even gebruiksvriendelijk op je smartphone of tablet, maar dankzij Accelerated Mobile Pages (AMP), een nieuw open source initiatief van Google, komt daar gelukkig verandering in! Met zo’n framework wordt layout van mobiele webpagina’s vereenvoudigd, waardoor de laadtijd een heel stuk ingekort wordt. Doordat een AMP webpagina geen verbinding hoeft te maken met je server, wordt er kostbare tijd bespaard!

Wanneer je als bedrijf AMP implementeert, is dit zichtbaar in de Google ranking dankzij het AMP-logo. AMP is dus de manier om een hoger engagement en snellere laadtijd te creëren, wat je ranking in Google zeker ten goede zal komen. 

Lees het volledige artikel op de blog

David Bintein • CEO, Starring Jane

image

Ook interessant voor jou