Cool Abdoul - intimiteit op set

Afbeelding

Hoe past een Intimacy Coach in een filmcrew en wat is de relatie met de cast? Voor Cool Abdoul - het langspeeldebuut van Jonas Baeckeland, werd er nauw samengewerkt met Intimacy Coach Philine Janssens. Jonas Baekeland, Philine Janssens, Anemone Valcke en Nabil Mallat gingen hierover in gesprek. 

Een Intimacy Coach als lid van de filmcrew, een redelijk nieuw gegeven binnen de Vlaamse filmindustrie. Philine Janssens, de eerste en voorlopig enige Intimacy Coach in Vlaanderen, creëerde mee de intieme scènes voor Cool Abdoul. De aanpak is er één van openheid en duidelijkheid: ieders grenzen worden bepaald en er wordt openlijk over gecommuniceerd. Het benoemen van dingen, moet een open klimaat bewerkstelligen waarbij iedereen ten alle tijden grenzen kan aangeven. 

Hoe zit het dan met de artistieke vrijheid? Vanaf wanneer betrek je een Intimacy Coach? Hoe gaat een Intimacy Coach concreet aan het werk? Voor wie is de Intimacy Coach er: crew en cast? Beluister het hele gesprek en kom alles te weten.


Ook interessant voor jou