Kijk niet weg. Campagne over grensoverschrijdend gedrag

1712

Actrices Anemone Valcke en Marijke Pinoy getuigen.

1712 lanceert campagne over grensoverschrijdend gedrag in Sport en Cultuur.

De Minister van Media, Benjamin Dalle, en mediarte sluiten zich bij deze campagne aan en roepen samen met 1712 op tot een cultuuromslag.

#kijknietweg

De voorbije jaren kwamen verschillende gevallen van grensoverschrijdend gedrag en misbruik in de cultuur- en sportsector, maar ook in de media, aan het licht. Onderzoekers en hulpverleners weten al langer dat geweld en misbruik er meer voorkomen dan je denkt. 
Omdat gevoelens van taboe, schuld, schaamte en angst een grote rol spelen, ervaren slachtoffers, plegers en omstaanders vaak barrières om de stap te zetten naar hulpverlening. Daarom roepen wij op: kijk niet weg!
Als slachtoffer en omstaander is het dan ook belangrijk om actie te ondernemen. Bel, chat of mail daarom gratis en anoniem met 1712

Er wordt veel met de mantel der liefde onder de mat geveegd

Uit de resultaten van de mediasensor-enquête die mediarte in 2019 uit voerde binnen de audiovisuele sector, blijkt dat zo’n 3% van de ondervraagden aangeeft ongepast gedrag te ervaren. “Elk geval is er één te veel. Maar door enkele bekende gevallen in de media heeft ook de rest van de AV-sector op dit vlak het imago tegen. Terwijl deze percentages lager liggen dan het gemiddelde op de Belgische arbeidsmarkt”, aldus Sylvie De Meyer van Attentie die deze enquête begeleidde.

1712 - bij vragen over geweld

Over 1712

1712 is een hulplijn voor elke burger die vragen heeft over geweld, misbruik en kindermishandeling. Ervaren hulpverleners van de Centra voor Algemeen Welzijnswerk en de Vertrouwenscentra kindermishandeling staan je bij. Ze geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp.


Ook interessant voor jou