vtm zoekt holebi’s voor ‘blind getrouwd’

vtm zoekt holebi’s voor ‘blind getrouwd’
© Annelies Vanhove

vtm zoekt holebi’s voor ‘blind getrouwd’

In een oproep voor een nieuw seizoen van het koppelprogramma 'Blind Getrouwd' op VTM zijn ook beelden van holebikoppels te zien. En dat heeft een reden. Klinisch seksuoloog en antropoloog Wim Slabbinck, een van de experten uit het programma, geeft tekst en uitleg aan ZiZo.

In Blind Getrouwd focust Slabbinck zich op de relatiegeschiedenis van de deelnemers, de partnerkeuze en partnervoorkeur: naar welke partner zijn mensen op zoek? Welke kwaliteiten vinden ze belangrijk? Wat werkte in het verleden voor hen, en wat niet?

In het nieuwe promofilmpje voor Blind Getrouwd zijn er ook holebikoppels te zien. Een bewuste keuze?

“Zeker. Liefde kent geen labels en is voor iedereen, dat willen we ook graag laten zien in het programma.”

In de vorige seizoenen zaten geen holebikoppels. Hoe kwam dat?

“In Blind Getrouwd gaat het niet zomaar om een match, maar moeten alle experten het unaniem eens zijn dat dit de beste match is die we kunnen samenstellen. In de voorgaande drie seizoenen hadden we te weinig holebi-aanmeldingen om nuttig werk te kunnen verrichten.”

“Doordat we in de eerste seizoenen geen holebi’s hadden, voelen zij zich ook niet aangesproken om zich in te schrijven. Daardoor hadden we het laatste seizoen 3.600 hetero-aanmeldingen maar slechts 20 holebi-aanmeldingen. Jammer genoeg was de matchingscore niet voldoende. Het zou onkies zijn om hen alleen voor de diversiteit te laten trouwen.”

“Het afgelopen seizoen gingen we enkel voor matches die steeds meer dan negentig procent positief waren.”

Kwam er al veel reactie op het filmpje uit de holebigemeenschap?

“In vergelijking met vorig seizoen zijn er best al veel inschrijvingen, maar hoe groter het aantal mensen waaruit we kunnen matchen hoe meer kans dat er een goeie match uit voorkomt. Daarom ook deze oproep, waarmee we hopen om deze doelgroep beter te kunnen bereiken en zo voor een betere matchingscore kunnen zorgen.”

Waarom willen jullie precies holebi’s in de show? 

“Wij willen graag holebi’s in Blind Getrouwd, omdat het eender wie van welke seksuele oriëntatie dan ook vrij staat om te trouwen. Ik ben ervan overtuigd dat zichtbaarheid zeer belangrijk is om sociale evoluties te versnellen. Een holebikoppel dat geliefd wordt door kijkend Vlaanderen, kan heel wat clichés rond holebi’s doorprikken en de kijk van de maatschappij op holebi’s veranderen.”

Lees het volledige artikel


Ook interessant voor jou