Creative Fair Play

Creative Network
Illustratie: Charlotte Dumortier

Flanders DC lanceert manifest voor eerlijk samenwerken met de creatieve industrie

Samen met Creative Network lanceert Flanders DC Creative Fair Play, een positief manifest om duurzame, succesvolle samenwerking met creatieve ondernemers mogelijk te maken. Creative Fair Play kan rekenen op de steun van verschillende netwerkorganisaties uit de creatieve sector, waaronder ook mediarte.

Het manifest roept ondernemers en opdrachtgevers uit de creatieve sector op om 7 best practices mee uit de dragen die moeten bijdragen aan duurzaamheid in de creatieve sector. Het is namelijk niet altijd eenvoudig om een creatieve ondernemer te zijn. De waarde van creativiteit is subjectief en opdrachtgevers hebben vaak geen idee hoeveel werk er achter een freelance opdracht schuilgaat. Onder het mom van portfolio-jobs of ‘open wedstrijden’ wordt nog steeds gevraagd om gratis werk te leveren en een logo tekenen of wat foto’s maken… dat hoeft allemaal toch niet zo lang te duren? In Nederland gaat de hashtag #tegendebakker niet voor niets al enkele jaren mee.

Nochtans blijkt het contrast tussen woord en daad groot want in een bevraging van PWC onder Belgische bedrijfsleiders kwamen ‘creativiteit’ en ‘innovatie’, na ‘leiderschap’, als belangrijkste groeifactoren uit de bus. Bovendien heeft maar liefst 88 procent van de Belgische CEO’s moeilijkheden om creatief en innovatief talent te vinden. Om maar te zeggen: er valt veel te winnen bij een evenwichtige samenwerking met ondernemers uit de creatieve sector.

Het volledig manifest lezen?

Ben jij een creatieve ondernemer of opdrachtgever die het manifest mee wil uitdragen? Download dan het logo via de website van Creative Fair Play en neem dit mee op in je communicatie, zoals je offertes of je website .

 

logo

Creative Fair Play wordt ondersteund door: ACC Belgium, Antwerp Powered By Creatives, The Maffia, Netwerk Architecten Vlaanderen, mediarte, Kunstwerkt, Ministry of Makers, Febelgra en Cultuurloket


Ook interessant voor jou