Acteur.be

acteur.be

Het doel van Comedien.be / Acteur.be is altijd gericht geweest op de professionele integratie van artiesten en makers, zowel in de podium- als in de audiovisuele sector, en op de ontwikkeling van een netwerk van professionelen. Dit gebeurt grotendeels online, via onze website, maar ook offline, door het organiseren van evenementen, workshops en stages. De nieuwe website van Comedien.be / Acteur.be blijft volledig dezelfde richting volgen. De VZW wil een stap verder zetten naar een modernere aanpak die inspeelt op de vragen en uitdagingen van artiesten, door efficiënte diensten, functionaliteiten en inhouden aan te bieden.

De wens van Comedien.be / Acteur.be is om deze activiteiten ook in Vlaanderen te ontwikkelen. De culturele akkoorden tussen beide gemeenschappen hebben deuren geopend voor samenwerkingen tussen Franstalige en Nederlandstalige artiesten en makers, en Comedien.be wil hier een rol bij spelen. Comedien.be / Acteur.be is ervan overtuigd dat een ‘federaal’ platform, zoals dat in andere sectoren en voor andere beroepen ook bestaat, een noodzaak is om beide kanten aan te moedigen om met de andere te gaan samenwerken.

mediarte wil door middel van dit partnerschap de artistieke doelgroep die rechtstreeks door Comedien.be / Acteur.be aangesproken wordt beter bereiken. Naast het delen van content, zowel on- als offline, kan er een permanente dialoog tussen beide organisaties opgestart worden om artiesten te informeren over de bestaande arbeidsvoorwaarden, opleidingsmogelijkheden en daar waar mogelijk en gewenst specifieke acties voor hen uit te werken.

Meer info over acteur.be


Ook interessant voor jou