Bijkomende tools

Heading bijkomende tools

VDAB Stagebedrijvenbank

Het belang van levenslang leren staat als een paal boven water bij VDAB. Samen met zijn partners bouwt VDAB dagelijks aan een klimaat waarin bijleren en bijscholen hoog op de agenda staan. Daarom werken ze vanaf heden met een gloednieuwe stagebedrijvenbank waarin bedrijven zich als leerplek kunnen aanbieden. 

Stagebedrijvenbank vervangt WeLP

Tot voor enkele maanden konden werkgevers een stageplek aanbieden op de databank WeLP. Bij VDAB streven ze echter voortdurend naar een verbetering van hun dienstverlening. ze namen afscheid van de databank WeLP en bouwden een nieuwe stagebedrijvenbank.

Op de werkvloer ontstaat toekomstig talent

VDAB zet al jaren in op het klaarstomen van toekomstig talent, dankzij opleidingen op de werkvloer. Ze willen werkgevers warm maken om daar ook blijvend op in te zetten. Wanneer bedrijven zich registreren als stageplek geven ze niet alleen de kans aan kandidaten om zich bij te scholen. Ze maken ook kennis met heel wat stagiairs en toekomstige medewerkers. Daarnaast krijgen de medewerkers van het bedrijf de kans om hun kennis en kunde te delen met kandidaten die nog enkele competenties missen.

Je stageplaats eenvoudig melden

Vanaf heden hoeven werkgevers hun stageplaats niet meer door te geven via hun online dossier ‘Mijn VDAB’. Het kan eenvoudig door een mailtje te sturen naar vacatures@vdab.be of telefonisch contact op te nemen met 0800 30 700. De werkgever moet enkel vermelden om welke functie het gaat en niet langer preciseren om welke periode het gaat.

 

Wanneer VDAB een werkzoekende heeft die matcht met de stageplaats, nemen we contact met het bedrijf en bekijken we de mogelijkheden. 

Nog vragen?

Lees hier alles over stagewerking in het brede audiovisuele landschap!

Tewerkstellingsmaatregelen voor jongeren

In België bestaan talrijke maatregelen om tewerkstelling te bevorderen. Of de werkzoekende in aanmerking komt, hangt af van de leeftijd, studieniveau, de inschrijvingstermijn als werkzoekende, de domicilie, enz. 

Er zijn maatregelen die speciaal in het leven zijn geroepen voor jongeren. Als een werkgever een jongere in dienst neemt, geniet hij mogelijk interessante financiële voordelen. 

Vlaanderen

Werf je een jongere aan zonder concrete werkervaring of hoger diploma, maar met bakken goesting en flexibiliteit? Misschien kom je in aanmerking voor deze tegemoetkomingen:

Brussel

Wil je iemand aanwerven zonder daarvoor diep in de buidel te tasten? Dat is best mogelijk! De premie activa.brussels helpt je om die volgende stap te kunnen zetten op weg naar een nieuwe aanwerving. En dat tegen een lagere kostprijs!

Dankzij de doelgroepvermindering “eerste aanwervingen” krijg je verminderingen van werkgeversbijdragen voor de aanwerving van de eerste zes werknemers.

Voor werkzoekenden die al een tijdje op zoek zijn naar een job, kan het inschakelingscontract misschien een optie zijn.


Ook interessant voor jou